eFotbal

Nejpevnější obrana Premier League? Jen za 66 milionů liber!

Nejpevnější obrana Premier League? Jen za 66 milionů liber!
Nejpevnější obrana Premier League? Jen za 66 milionů liber!Flashscore
Newcastle United zažívá znovuzrození. Po letech, ve kterých jeho fanoušci pouze strádali, se nyní blýská na výrazně lepší časy. Je to pochopitelně do značné míry způsobené investicemi, které do klubu přinesli noví majitelé, ale zdaleka to není pouze o penězích, což je vidět na obraně. Ta je totiž nejpevnější v dosavadním průběhu Premier League a rozhodně nelze říci, že by vyšla na nějaké astronomické částky, jako je tomu u jiných celků.
Reklama
Reklama

Vedoucí Arsenal dostal v úvodních 21 kolech 18 branek, druhý Manchester City ve 22 duelech stejný počet gólů, třetí Manchester United pak obdržel osmadvacet tref ve 23 utkáních. Zmínit lze ještě Chelsea (22 branek ve 22 kláních), ale ta je o pár pater v tabulce níže.

No a do toho čtvrtý Newcastle. Ten sice ztrácí na první Gunners deset bodů, a to ještě odehrál o zápas více, obranu má však suverénně nejlepší v soutěži. Straky totiž dostaly pouze 13 branek ve 22 střetnutích!

A co je zajímavější, stačilo jim na to v posledních letech investovat méně než 66 milionů liber. Přitom třeba jen Blues za nové tváře do defenzivy v této sezoně utratili podstatně více. A třeba za Harryho Maguira vyplázli United v srpnu 2019 takřka 77 milionů liber.

To v Newcastlu si vystačili s menším obnosem, za který si pořídili hned kompletní defenzivní čtyřku, která šlape jak hodinky. Jako první se v týmu hlásil Fabian Schär, který přišel v červenci 2018 z Deportiva za 3,5 milionu liber.

V lednu loňského roku klub získal Dana Burna (z Brightonu za 13,5 milionu liber) a také Kierana Trippiera (z Atlétika za 12,6 milionu liber). Jako poslední pak přišel v červenci 2022 Sven Botman, jehož klub ulovil z Lille za 33 milionů liber.

No a funguje to. Jak je vidět, není vše pouze o penězích, jak si myslí třeba v Chelsea nebo v Manchesteru United.