eFotbal

Nejprve se vyztužila obrana a teď došlo také na zálohu. Fanoušci Táborska se dočkali už druhé letní posily...

Nejprve se vyztužila obrana a teď došlo také na zálohu. Fanoušci Táborska se dočkali už druhé letní posily...
Nejprve se vyztužila obrana a teď došlo také na zálohu. Fanoušci Táborska se dočkali už druhé letní posily...Flashscore
Po třech letech se do druholigového Táborska vrací plzeňský odchovanec Jakub Kopřiva, který v modrobílém dresu strávil už sezonu 2018/2019.
Reklama
Reklama

Jihočeský klub, který finišoval v uplynulém ročníku FNL na osmé pozici, se středním záložníkem podepsal smlouvu na dva roky. Po nigerijském stoperovi jménem Musa Itopa se jedná o druhou letní posilu klubu z města nad Jordánem.

Ředitel FCT Martin Vozábal ke kontraktu s hráčem uvedl: "Jakubovi bylo nedávno 24 let, patří ke střední generaci fotbalistů, která je pro mužstvo důležitá. Jakub je ambiciózní fotbalista, cítím z něj, že chce sebe i klub posunout."

Potomek bývalého stopera Plzně a Bohemians Luďka Kopřivy naposledy působil v 1. SK Prostějov, kde hrál od léta 2020. V sezoně 2020/21 byl nejlepším střelcem moravského mužstva s 8 góly a dokonce se dostal do TOP sestavy onoho ročníku. Bývalý hráč Baníku Sokolov v jednom z dřívějších rozhovorů mimo jiné řekl, že mu v sestavě nejvíce sedí klasická "osmička" neboli záložník box-to-box. Ve světovém fotbale na tomto postu hráli např. Xavi nebo Steven Gerrard, což je mimochodem jeho vzor.

Hlinsko, Chrudim, Zbuzany a nyní Táborsko. Nigerijský stoper Itopa to má v Česku hodně pestré...

Zdroj: fctaborsko.cz