eFotbal

Největší derby v zemi se přiblížilo! Kdo by mohl podat hvězdný výkon?

Největší derby v zemi se přiblížilo! Kdo by mohl podat hvězdný výkon?
Největší derby v zemi se přiblížilo! Kdo by mohl podat hvězdný výkon?Flashscore
Zápas jara? Kdeže! Bude to zápas sezony. Sparta na domácím stadionu, který bude vyprodaný, přivítá Slavii. Letenští jsou na čele, do karet hraje i forma. Nicméně je to derby, tady se rozdíly mažou. Hodně bude záležet i na individualitách. Kteří čtyři hráči by mohli podat výjimečný výkon?
Reklama
Reklama
DAVID JURÁSEK

Kometa sezony. Jeho raketový kariérní posun je obdivuhodný. Zkusil si evropské poháry, v lize nemá problém a vyprodaný Eden v reprezentačním zápase s Polskem ho vybičoval k životnímu výkonu.

Nedá se tedy předpokládat, že by ho nějak semlela nepřátelská atmosféra na Spartě. Jurásek je levý bek s nejlepší formou v lize a jeho parametry pro zahraniční fotbal jsou nepřehlédnutelné. 

Jeho dravost, drzost i šikovnost by mohly sparťanské defenzivě dělat velké problémy. Pokud se na někoho může Slavia spolehnout, pak na něj.

Foto: SK Slavia Praha

CHRISTOR ZAFEIRIS

Z norského Haugesundu přicházel s velkou pompou. A ukazuje se, že oprávněně.

Čerstvě dvacetiletý Nor má potenciál na elitní kluby v Evropě a poté, co se v Česku chvíli rozkoukal, ukazuje, že přestup dál bude otázkou času. 

Díky nízkému těžišti se těžko odstavuje od balonu, zároveň je velmi mrštný a s míčem u nohy je jako kouzelník. Naposledy to dokázal o víkendu v Mladé Boleslavi, kde nádherným sólem, ve kterém prokázal i vysokou herní inteligenci, zařídil Slavii alespoň bod. 

Je jasné, že se na něj Sparťané pořádně připraví, nicméně jestli mu zápas sedne, může být jeho nejlepším hráčem. 

Foto: SK Slavia Praha

LADISLAV KREJČÍ

Zosobnění momentální Sparty. Ač ho vychovalo Brno, Sparta mu okamžitě přirostla k srdci a je jejím kapitánem. Současný tým z Letné si bez něj nejde představit.

Hra více vzadu mu svědčí, trenér Brian Priske mu našel parádní pozici. Je možné, že by sám Krejčí možná rád hrál o něco výš, ale tým funguje, tudíž není důvod to měnit.

Krejčí je ale také velkou hrozbou ze standardních situací. Je mimořádně produktivní, v jedenácti zápasech v této sezoně zapsal hned osm branek. Na defenzivního hráče famózní počin. 

Jediný háček? Může to být hlava. Sparťané půjdou do zápasu extrémně motivovaní, Krejčí obzvlášť. Už v minulých derby ukázal, že tvrdý zákrok předvede klidně hned v první minutě. Pokud udrží nervy na uzdě a vydrží celý zápas, může být jeho ústřední postavou.

Foto: AC Sparta Praha

JAN KUCHTA

Na podzim se od něj v derby čekaly velké věci. To mu ale – stejně jako celá podzimní část – moc nevyšlo.

Ale jaro, to je jiná písnička. Trojlístek s ním, Haraslínem a Čvančarou funguje náramně. A těží z toho i kmenový hráč Lokomotivu Moskva.

Přední trio Sparty je správně drzé. A nyní už i pořádně sebevědomé, což by na obranu Slavii, která zvlášť ve venkovních zápasech kolísá, mohlo platit. 

Na jaře se prosadil gólově už desetkrát a není pochyb o tom, že v sobotu bude mít zvýšenou motivaci o sto procent.  

Překvapilo mě, že si Slavia Santose vůbec vzala. Moc jsem nevěřil, že by se tam dokázal prosadit, přiznává trenér Weber

Foto: AC Sparta Praha