eFotbal

Největší přání plzeňských gólmanů: Zámečky. Staněk přiznal, kdy je raději útočníkem, jak to vidí s účasti na Evropě?

Největší přání plzeňských gólmanů: Zámečky. Staněk přiznal, kdy je raději útočníkem, jak to vidí s účasti na Evropě?
Největší přání plzeňských gólmanů: Zámečky. Staněk přiznal, kdy je raději útočníkem, jak to vidí s účasti na Evropě?Flashscore
Opora plzeňské Viktorie a české reprezentace Jindřich Staněk se vyznal na klubových stránkách západočeského klubu ze své lásky k hokeji, promluvil o svých přáních, stejně jako evropském šampionátu, který se uskuteční příští rok v Německu. Jeho velký kamarád a gólman extraligové Škody Dominik Pavlát mu v odpovědích při unikátním dvojrozhovoru nezůstal nic dlužen, jen místo Eura hovořil o hokejovém MS v Česku.
Reklama
Reklama

Plzeň se ve FORTUNA:LIZE v neděli utká s Dynamem České Budějovice (15), hokejisté ŠKody pak přivítají od šesti hodin večer mistry z Třince. "Je to vlastně pro fanoušky ideální den. Po obědě vyrazit na fotbal, kde věřím, že podáme dobrý výkon a uděláme maximum pro výhru. Dobře se naladit a pak vyrazit na hokej. Doufám, že to tam Domíno taky zamkne a oba týmy vyhrají," líčí na oficiálním webu Viktorie Staněk.

"Přijede mistr posledních čtyř sezon z Třince, to je asi dobrá pozvánka. Už jsme je jednou doma porazili, tak proč by se to nemohlo podařit znovu? A věřím i, že Viktorka porazí Budějovice," přidává se v optimistickém tónu Pavlát.

Oba muži mají před nedělním nabitým programem jedno přání. "Zámečky," vypálí bez přípravy hokejový gólman. Vysvětlení je jednoduché, aby se oběma plzeňským brankářům povedlo zamknout prostor mezi tyčemi. "To si přejeme vždycky. Píšu mu: good luck a zámečky!" dodává hvězda Viktorie. S brankářským kolegou si prý píše každý den. Rozebírají, co se povedlo, nebo si třeba pošlou videa. "A když je potřeba, svoláme schůzi a probereme osobně," směje se.

Chorý? Z důvodu nižší intenzity střetu se vůči Trmalovi nejednalo o hrubé nesportovní chování

Vzájemně si také fandí, takže když to čas dovolí, zajdou i na zápas. "Když mám čas, tak na zimáku nikdy nechybím," přesvědčuje Staněk a opět je s kamarádem ve shodě. "Mám to stejně, chodím na fotbal často, na domácí zápasy," tvrdí Pavlát. Oba si pochvalují, jak plzeňské týmy podporují fanouškovské kotle. "Atmosféra dokáže strhnout všechny! Bouřlivá kulisa mi vyhovuje," přiznává Staněk. "Fanoušci vždycky pomůžou. A pak podáváme daleko lepší výkon, dokážete si hrábnout pořádně," doplňuje hokejový gólman.

A jak by si zmíněná dvojice vedla ve chvíli, kdy by si měla své sporty prohodit? "Myslím, že to není úplně spatný. Umím do toho kopnout. Ale asi spíš chytám, vlezu si raději i ve fotbale do brány," přiznává Pavlát, byť neskrývá, že by vzhledem k velikosti branky asi párkát inkasoval. To Staněk tvrdí že má sice lapačku a vyrážečku dobrou, ale nejdou mu rozkleky, proto by v hokeji do klece raději nešel. "Radši hraji útočníka."

Koubek po výhře Plzně: Bylo těžké to ubrzdit, Boleslav má doma nejlepší ofenzivu v lize. Šulce vidí v reprezentaci

Roli při zápasech mají oba muži stejnou, čeká se, že svůj tým podrží a dovedou jej k vítězství. Spojuje je také to, že jsou v kádru národních týmů. Oba si svou roli užívají. "Je to skvělý, když dostanete nějaký zápas v nároďáku. To je snem každého. Bylo by dobrý, kdybych se v nároďáku udržel, a to samé bych přál Jindrovi," neskrývá Pavlát a Staněk může jen souhlasit. "Je to fajn, hezký pro naše kluby, odměna pro nás i pro ně," přitaká.

V příštím roce čekají národní týmy ve fotbale i hokeje velké akce. Na zeleném trávníku se bude bojovat o evropský titul, v hokeji pak dokonce v Česku o ten světový. Pro oba muže je případný start na velké akci ohromnou výzvou. Staněk by teoreticky měl mít cestu na Evropu blízko, je oporou reprezentace. "Žádná nominace není zaručená, bude záležet, jak se bude dařit na jaře. A doufám a přeju Dominovi, aby se tam dostal a já bych si to také přál samozřejmě," směje se hvězda fotbalové Viktorie Plzeň.