eFotbal

Největšího hříšníka ohledně žlutých najdete na Střelnici, nejčastěji šel předčasně do sprch kapitán Sparty

Největšího hříšníka ohledně žlutých najdete na Střelnici, nejčastěji šel předčasně do sprch kapitán Sparty
Největšího hříšníka ohledně žlutých najdete na Střelnici, nejčastěji šel předčasně do sprch kapitán SpartyFlashscore
Žádný fotbalista v historii české ligy nespatřil červenou kartu desetkrát. Rekordním číslem je devět předčasných odchodů do sprch, což v průběhu svých kariér zažil čtyřlístek Miloslav Penner, Marcel Mácha, Stanislav Marek a Jaroslav Šilhavý.
Reklama
Reklama

V doznívající základní části ročníku 2023/2024 byl onou barvou nejčastěji potrestán letenský kapitán Ladislav Krejčí, jenž nedohrál střety s Teplicemi, Slavií a Viktorií Plzeň. Na pouhých dvacet pobytů v základní sestavě rozhodně nejde o malé číslo.

Dvakrát byli v sezoně vyloučeni ještě Kolumbijec Haiderson Hurtado z Jablonce, který prožívá ve FORTUNA:LIZE svůj premiérový rok a Ekvádorec Ángelo Preciado ze Sparty, jehož rozhodčí poslal ven předčasně jak v březnu proti Slavii, tak v dubnu proti Mladé Boleslavi. V obou případech se tak stalo v letenské epet ARENĚ.

Téma Svědík? Jediný smysl mi dává Baník, říká expert Levý. Kolegovi by vytkl chování na lavičce

Pokud jde o žluté karty, rekord v podobě 106 varování patří tandemu Admir Ljevakovič a Marek Matějovský, s tím, že mladoboleslavský veterán se ještě může vzhledem ke stále probíhající kariéře na čele velmi brzy osamostatnit. Další hříšníci v pořadí Václav Procházka s Pavlem Horváthem zůstali těsně pod stovkou.

V ročníku 2023/2024 vévodí žlutým sedmadvacetiletý středopolař z jablonecké Střelnice Miloš Kratochvíl, který se pohybuje ve zdejším prvoligovém prostředí sedmým rokem a kontě má už jednačtyřicet karet oné barvy.

Zklamaný slávista Bořil! Něco bych rozkopal, udělali jsme dvě teatrální chyby, zlobil se po zkratu s Olomoucí

Současných jedenáct je však pro bývalého hráče Zbrojovky, Baníku Sokolov i Senice kariérním maximem, které překonalo i jeho druhou sezonu na severu Čech, kdy spatřil žlutou kartu v každém druhém startu v základu. V kalendářním roce 2024 byl potrestán již šestkrát, ovšem v posledním kole proti Zlínu se dokázal udržet.

Devětkrát se pak žlutě provinili Sebastian Boháč z Karviné, Marios Purzitidis ze Slovanu Liberec a Petr Kodeš z Hradce Králové, jenž se s tím nemaže a za poslední tři sezony v barvách "Votroků" mu rozhodčí ukázali dotyčnou kartu celkem jednatřicetkrát. Žluté festivaly však předváděl ve své době také v Teplicích, Varnsdorfu i Viktorii Žižkov.

Nejvíce žlutých karet v lize:

11 - Miloš Kratochvíl (Jablonec)9 - Petr Kodeš (Hradec Králové)9 - Marios Purzitidis (Liberec)9 - Sebastian Boháč (Karviná)

Nejvíce červených karet v lize:

3 - Ladislav Krejčí (Sparta)2 - Haiderson Hurtado (Jablonec)3 - Angelo Preciado (Sparta)

Foto: FK Jablonec