eFotbal

Nejzajímavější cizinci ve druhé lize: bosenské číslo 99, host z Ghany i kometa z Vyškova

Nejzajímavější cizinci ve druhé lize: bosenské číslo 99, host z Ghany i kometa z Vyškova
Nejzajímavější cizinci ve druhé lize: bosenské číslo 99, host z Ghany i kometa z VyškovaFlashscore
Ač to může znít s podivem, něco na tom bude. V druhé lize hraje snad více zajímavých cizinců než mezi elitou. O tom, že se zahraničním hráčům daří, dokazují i časté nákupy prvoligistů. Koho by si mohli pořídit v létě?
Reklama
Reklama

Mnohdy je slyšet naříkání, že trh v Česku je přebraný a není kde brát. Když se však podíváme do druhé ligy, najdeme hned několik zajímavých hráčů. 

A o tom, že se vždycky někdo dívá, hovoří i nedávné přestupy nadaných hráčů, kteří se z druhé ligy posunuli do té první. Většinou jde o cizince, jelikož české mladíky si elitní kluby většinou stahují ihned pod sebe. 

Naopak borci jako BabacarSy či Seung-bin Kim mají zajímavé přestupy za sebou. Jeden do Slavie, jeden do Slovácka. Kdo by je v létě mohl následovat?

4) Amar Memič

V lednu oslavil dvaadvacet let, nicméně stále se jedná o mladého hráče, který má vše před sebou. Memič pochází z Bosny a Hercegoviny a od léta působí v Karviné.

Předtím působil v první slovinské lize, odkud odešel zdarma právě do Slezska. Zajímavé přitom je, že v době přesunu činila jeho hodnota dle webu transfermarkt.com 350 tisíc eur, podobná hodnota nyní svítí například u Vechety ze Slovácka. 

Při příchodu do Karviné si vybral bývalý hráč NK Bravo či FK Radnik Hadžici číslo 99 a sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk o něm prohlásil, že je to rychlostní typ, který umí jeden na jednoho a může hrát na křídle i ve středu.

Na kontě má sice jen dvě branky, nicméně potenciál v něm rozhodně dřímá.

Foto: MFK Karviná

3) Kelvin Boateng

Ghanský borec působí také v Karviné, nicméně v jeho životopise najdeme hned několik zajímavějších kapitol.

Jako první je třeba zmínit, že do Karviné přišel v zimě na hostování z Trnavy. Té se dlouhodobě daří vychovávat mladé cizince. Boateng by mohl být další v řadě, ne nadarmo působil v portugalském Avesu, zkusil to i v béčku slavného Porta.

V zimní přípravě zaujal a ihned naskočil do děje. Dva zápasy a jen půlhodina mimo hřiště. Ihned vynikal rychlostí i vytříbenou technikou. Pokud se mu povede jaro, není bez šance, že by se z Trnavy mohl přesunout někam do Česka.

Foto: MFK Karviná

2) Cheick Souaré

Trošku odvážný tip. Souaré se totiž do Vyškova přesunul až v zimě, ale moravský klub má v týmu několik borců, kteří ukázali, že cizincům se v Drnovicích daří. 

Souaré má za sebou pár startů za francouzské juniorské reprezentace, celou svou kariéru strávil až do února v slavném Marseille. V dresu tohoto týmu dokonce nastoupil i do Ligue 1. Jedná se o vysokého středního záložníka, kterému je teprve dvacet let. 

Stejně jako Boateng se ihned zařadil do sestavy Vyškova, debut si zapsal na Slavii, pak ve dvou ligových utkáních chyběl pouze dvě minuty. 

Foto: MFK Vyškov

1) Bienvenue Kanakimana

23 let, blesková rychlost, pestrost v zakončení, mraky gólů. Rodák z Burundi zaujal už v minulém ročníku, v tom současném to jen potvrzuje. Dohromady má v druhé lize odkopaných třicet osm utkání, vstřelil šestnáct branek.

Zajímavý útočník se v případě, že se Vyškov nedostane do první ligy, jistě bude stěhovat o patro výš. Nebo kamkoliv jinam. Jeho potenciál a kvalita totiž značně převyšuje druhou ligu.

Ostatně, stěhovat se mohl už loni v létě, nicméně vyškovské vedení odpálkovalo třeba ostravský Baník. 

Pět událostí 23. kola: Nejlepší kanonýr ligy obral Frťalu o vítěznou premiéru, Čmelík napodobil Filla a Čvančara blízko dalšímu rekordu

Foto: MFK Vyškov