eFotbal

Několik důvodů, proč je Fati pro úspěch Barcelony v nadcházející sezóně životně důležitý

Několik důvodů, proč je Fati pro úspěch Barcelony v nadcházející sezóně životně důležitý
Několik důvodů, proč je Fati pro úspěch Barcelony v nadcházející sezóně životně důležitýFlashscore
Zázračný mladík Barcelony má za sebou náročnou sezónu poznamenanou zraněními a propadem jeho formy. Absolvent La Masie je v posledních měsících spojován s ochodem, ale na Camp Nou by se měli zamyslet, zda by jim nemohl chybět.
Reklama
Reklama

Dvacetiletý Španěl by měl na Camp Nou zůstat a nejen trenéra Xaviho by mělo přesvědčit několik těchto důvodů, které dal do kupy portál Sportskeeda.

3) Obrovský útočný potenciál

Navzdory náročnému období v poslední sezóně Fati několikrát připomenul, proč byl dříve označován za vhodného nástupce Messiho. I přes velkou absenci stihl vstřelit deset branek napříč všemi soutěžemi a poukázat na svůj nesporný talent v útoku. Jeho rychlé nohy a smysl pro góly v kombinaci s mladickou energii vnáší do útoku Barcelony dynamiku, o kterou by bylo trestuhodné se zbytečně připravit.

Foto: FC Barcelona

2) Všestranné nadání

Fati je veřejností vnímán jako koncový hráč, který si umí poradit ve finálních fázích gólových šancí. Nesmíme ale zapomínat na jeho všestrannost a prospěšnost v celé ofenzivní řadě. Jeho herní styl nabízí taktickou flexibilitu a je schopný operovat i na obou křídlech. To jsou přednosti, o které si klub ani o velikosti Barcelony nemůže dovolit přijít. Fati umí vzít odpovědnost v důležitých momentech na sebe, ale i zaměstnat soupeře, čímž dává prostor svým ofenzivním parťákům.

Foto: FC Barcelona

1) Předpoklad být hvězdou

Jedna průměrná sezóna ještě není důvodem lámat nad Fatim hůl. I z toho důvodu, že mu je pouhých dvacet let a potenciál k dalšímu rozvoji je tu obrovský. Poté, co překonal svá zranění, šel jeho výkon během jara nahoru a dobré výkony vykázal také ve španělské reprezentaci. Navíc se jedná o absolventa mládežnické akademie La Masie, která hráče připravuje přesně pro potřeby Barcelony. Fati může dále růst a být do pár let rozdílovým článkem kádru Katalánců.

Foto: FC Barcelona