eFotbal

Několik klubů už se mi v souvislosti s Honzou a tím novým opatřením FIFA ozvalo, prozrazuje Kuchtův agent

Několik klubů už se mi v souvislosti s Honzou a tím novým opatřením FIFA ozvalo, prozrazuje Kuchtův agent
Několik klubů už se mi v souvislosti s Honzou a tím novým opatřením FIFA ozvalo, prozrazuje Kuchtův agentFlashscore
Zatímco německý trenér Markus Gisdol opustil rozdělanou práci v Lokomotivu již po pěti měsících a důvodem je samozřejmě to, že nemůže pracovat v zemi, jejíž lídr je zodpovědný za válku na Starém kontinentu, nedávná posila moskevského celku Jan Kuchta zřejmě v aktuálně šestém týmu tamní Premier League setrvá.
Reklama
Reklama

To vše i přesto, že nové opatření FIFA povoluje zahraničním hráčům až do léta působit jinde (přestupové okno je otevřené do 7. dubna, ale hráči musí změny oznámit vedení nejpozději 10. března, čili ve čtvrtek). V Lokomotivu se to nyní týká hned třináctí hráčů včetně exslávistického forvarda, jemuž se v ruské lize podařilo skórovat hned ve svém debutu.

Rychlý úprk do klidnějších vod se podle všeho neplánuje. "Zatím jsme o tom nemluvili. Možná někteří hráči touží Rusko opustit. A kvůli nim tohle opatření FIFA vytvořila. Ale podle mých zpráv většina zahraničních fotbalistů v ruské lize zůstane. Funkcionáři Lokomotivu mě ubezpečovali, že nikdo z cizinců v jejich hráčském kádru nemá v plánu odejít. Sebrat se teď, odjet někam jinam, začleňovat se tam do kádru a do sestavy a po pár měsících se zase vracet do Ruska? Já vím, že doba je složitá a někomu tohle opatření možná bude vyhovovat, nevím. Ale po fotbalové stránce mi to moc smysluplné nepřijde,“ citoval web seznamzpravy.cz slova jeho agenta Milana Martinoviče.

Reprezentačního útočníka nepřesvědčí ani zájem jiných klubových adres. "Několik klubů už se mi v souvislosti s Honzou a tím novým opatřením FIFA ozvalo. Konkrétně je nebudu jmenovat. Ale v tuhle chvíli podle mě nebude nic takového aktuální. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet v dalších měsících. A všechno vyhodnotíme v letní pauze," zaznělo z úst Martinoviče, jehož slova vyšla na seznamzpravy.cz.

A nezvyklá ho ani slábnoucí rubl vůči světovým měnám. "Honza má kontrakt vázaný na euro, takže v tom není problém," doplnil na seznamzpravy.cz manažer někdejšího forvarda Teplic, Liberce, Slovácka i Žižkova.

Slavia s Lincem a v Liberci, Sparta v Jablonci a s Pardubicemi, Plzeň s Teplicemi, Galatasaray - Besiktas, Real s Paříží!

Zdroj: seznamzpravy.cz