eFotbal

Několik věcí, které musí Potter učinit, pokud se chce v Chelsea udržet u kormidla

Několik věcí, které musí Potter učinit, pokud se chce v Chelsea udržet u kormidla
Několik věcí, které musí Potter učinit, pokud se chce v Chelsea udržet u kormidlaFlashscore
Výsledky jsou neuspokojivé, marodka až nezdravě početná a fanoušci pískají a volají po konci kouče Grahama Pottera na Stamford Bridge. Není se čemu divit, neboť výrazné ztráty a až desáté místo v tabulce Premier League není nic optimistického pro práci ve zbytku sezóny. Pod nástupcem německého stratéga Thomase Tuchela se kýve židle a musí učinit několik věcí, pokud se chce v Chelsea udržet u kormidla. Podívejme se na tři, které portál Sportskeeda vyzdvihl jako stěžejní.
Reklama
Reklama
3) Vytěžit maximum z přítomnosti Félixe

Pokles formy před zraky nového spoluvlastníka Todda Boehlyho budí emoce, ale americký miliardář stále věří Potterovi oproti fanouškům, kteří dokonce při porážce v FA Cupu s Manchesterem City dávali hlasitě vzpomínat na někdejšího kouče Tuchela. Jedním z největších problémů je početná marodka v ofenzivě a nevýrazná forma u těch, kteří ještě nelehli. Zajímavostí je, že produktivita celé Chelsea je stejně o jednu branku nižší než ta Erlinga Haalanda, který již zaznamenal 21 gólů v této sezóně. Nyní přichází na hostování João Félix, který by mohl být výraznou vzpruhou, pokud z něj Potter dokáže vymačkat maximum.

Foto: Chelsea FC

2) Omladit střed hřiště

Pokud má Boehly v úmyslu udržet peněženku otevřenou dokořán, měla by se Chelsea zaměřit na příchod dravého mládí do středu hřiště. Již několik týdnů se spekuluje o Enzu Fernándezi z Benfiky, ale objevily se i zprávy z Portugalska, že jednání jsou na mrtvém bodě. Samozřejmě, že to je tradičně o financích, neboť argentinský legionář má ve smlouvě klauzuli o uvolnění ve výši 12 milionů eur, což by znamenalo další pokoření rekordu. Jorginho už není nejmladší a nepřináší takový efekt, navíc se jeví jako hotová věc, že po této sezóně opustí Stamford Bridge.

Foto: Benfica Lisabon

1) Dostat Jamese do někdejší formy před zraněními

Reece James má za sebou měsíce vyplněné převážně zraněními, což se výrazně promítlo na možnosti využívání jeho kvalit. Chelsea jeho přítomnost na hřišti chyběla, proto je třeba jej opět dostat do někdejší formy. Tým ze západního Londýna jej v tomto ročníku Premier League využil jen v sedmi ligových zápasech a zajímavé je, že šest z nich bylo pro Blues vítězných. Třiadvacetiletý hráč bude k dispozici až příští měsíc, ale Potter musí pracovat na jeho efektivním návratu do sestavy, ale s citem, aby nedošlo k dalšímu zranění. Pravá obrana bez něj hoří a kapitán Cesar Azpilicueta není zrovna ideální volbou.

Foto: Chelsea FC