eFotbal

Nesmyslná penalta na Admiře? Sudí Paták vyvázl bez trestu, policie případ odložila

Nesmyslná penalta na Admiře? Sudí Paták vyvázl bez trestu, policie případ odložila
Nesmyslná penalta na Admiře? Sudí Paták vyvázl bez trestu, policie případ odložilaFlashscore
Vyšetřování skončilo, zapomeňte. Nesmyslná penalta z nastavení první půle podzimního zápasu ČFL mezi pražskou Admirou a rezervou Českých Budějovic vzbudila poprask a okolnosti kolem ní vyšetřovala i policie. Nakonec ale strážci zákona případ odložili s tím, že předchozí šetření nikam nevedlo. Penaltu nařídil sudí Michal Paták, jemuž se přezdívalo "řezník z Horní Břízy". Informaci o ukončení vyšetřování zveřejnil novinář Luděk Mádl v rámci projektu Je to kulatý.
Reklama
Reklama

K inkriminované situaci došlo v sprnovém duelu A skupiny třetí ligy v pražských Kobylisích. Tehdy se první poločas nesmyslně prodlužoval a vše vygradovalo v pokutovém území Jihočechů, kde hráč rezervy Dynama obral čistě o míč domácího záložníka Kouteckého, ale sudí Paták zadul do píšťalky a nařídil penaltu. Domácí ji chtěji původně zahodit, ale pod pohrůžkou vyloučení nakonec Horák vstřelil branku.

Emoce od té chvíle tryskaly naplno, pražský klub i jeho hráči a vedení čelili hrubým urážkám. Admira B nakonec nabídla soupeři opakování zápasu, k tomu ale nakonec nedošlo. Do věci se vložila i policie, a to vzhledem k informacím od sázkových kanceláří. Jejich monitorovací systém hlásil, že na gól v nastavení první půle jsou nasázeny vysoké sumy.

Fiasko. Nikdy jsem se necítil tak ponížen, přiznal trenér Rodinger po debaklu v Karlových Varech

Komise rozhodčích při Řídící komisi Čechy reaovala okamžite a vyřadila Patáka až do vyřešení případu z listiny sudích pro ČFL a české divize. Sudí ale sám zrušil své členství ve FAČR, takže na něj nemohla dosáhnout Etické komise FAČR ani disciplinárka. K výsledku se nakonec nedobrala ani Policie ČR. "Po několika měsících případ takzvaně odložila, a to poté, co ji její předchozí šetření nikam nedovedlo," píše v textu v rámci svého projektu "Je to kulatý" Luděk Mádl.