eFotbal

Nespokojení fanoušci Evertonu žádali před utkáním konec vedení klubu. Hráči pak skolili vedoucí Arsenal

Nespokojení fanoušci Evertonu žádali před utkáním konec vedení klubu. Hráči pak skolili vedoucí Arsenal
Nespokojení fanoušci Evertonu žádali před utkáním konec vedení klubu. Hráči pak skolili vedoucí ArsenalFlashscore
Ostré protesty proti majiteli i vedení Evertonu. Taková byla předehra sobotního souboje v krizi se utápějícího Evertonu s vedoucím Arsenalem. Tisíce fanoušků Evertonu v ulicích kolem stadionu dávaly najevo nespokojenost se stylem, jakým je jejich oblíbený klub spravován.
Reklama
Reklama

Tradiční klub z Liverpoolu se už roky potácí hluboko pod svými možnostmi. A v letošní sezoně je situace úplně nejhorší – Everton je v tabulce předposlední a reálně mu hrozí sestup. Tým s tradičními modrými dresy by tak chyběl v nejvyšší soutěži poprvé od roku 1954.

Fanoušci Evertonu dávají nespokojenost najevo dlouho a jako hlavní viníky vidí vedení klubu. Vyhrocená situace vyvrcholila před sobotním utkáním proti vedoucímu Arsenalu hlasitými protesty fanoušků v ulicích.

Tisíce fanoušků pochodovaly ulicemi nedaleko stadionu s transparenty, kterými dávali jasně najevo, co si myslí o majiteli klubu Farhadu Moshiriovi a dalších členech vedení včetně Billa Kenwrighta a Denise Barrett-Baxendalové.

Poslední kapkou byla zřejmě absence jakýchkoli posil během zimního přestupního okna navzdory tristním výsledkům a katastrofálnímu postavení v tabulce. Například střelec Andrew Ayew, na kterého měl Everton políčeno, skončil v Nottinghamu.

Jedinou změnou je tak odvolání kouče Franka Lamparda a přivedení jeho náhrady v podobě Seana Dychea.

Lidé z vedení Evertonu ale fanouškovské protesty na vlastní oči neviděli, protože dostali už dříve doporučení, aby se kvůli své vlastní bezpečnosti raději drželi od stadionu dál.

Protesty ale jako by nečekaně bleskově zafungovaly. Everton totiž dokázal vedoucím tým Premier League porazit 1:0 díky gólu Jamese Tarkowskiho. Alespoň dočasně se tak Everton posunul nad sestupové pásmo.