eFotbal

Neuer v této sezóně skončil. Při skialpinismu si zlomil nohu a minimálně do léta si nekopne

Neuer v této sezóně skončil. Při skialpinismu si zlomil nohu a minimálně do léta si nekopne
Neuer v této sezóně skončil. Při skialpinismu si zlomil nohu a minimálně do léta si nekopneFlashscore
Je to jako populární hláška z Knoflíkové války: Kdyby Německo postoupilo ze skupiny na mistrovství světa v Kataru, tak by se to německé reprezentační jedničce bylo bývalo nestalo.
Reklama
Reklama

První gólman německé fotbalové reprezentace a jednička Bayernu Mnichov Manuel Neuer utrpěl podle prohlášení zveřejněném na Instagramu při skialpinismu zlomeninu bérce a v této sezóně si už soutěžní utkání zřejmě nezahraje. "Co na to říct, konec roku mohl být rozhodně lepší. Když jsem si chtěl vyčistit hlavu při skialpinismu, zlomil jsem si nohu. Bolí mě, že tato sezóna pro mě s největší pravděpodobností skončila," napsal svým fandům na sociální síť Neuer a připojil snímek z nemocničního lůžka. 

Šestatřicetiletý gólman již byl operován a nyní jej čeká dlouhá rekonvalescence. Během které, se na své kolegy v dresu Bayernu bude dívat jen z hlediště nebo v televizi. K zranění svojí brankářské jedničky se vyjádřil i bavorský celek. "Zpráva o Manuelově zranění nás všechny šokovala," cituje Kicker prohlášení Olivera Kahna, předsedy FC Bayern. "Budeme stát při něm a doprovázet ho na jeho cestě k návratu. I toto vážné zranění překoná a vrátí se na hřiště stejně silný jako dříve," dodal Kahn. I sportovní ředitel klubu Hasan Salihamidžič ujistil Neuera o "veškeré podpoře": "To, že se Manuelovi stala taková nehoda, je hrozné a samozřejmě jsme v myšlenkách s ním." Bayern tak nyní čeká rozhodnutí, jestli si pro jarní boje přivede do branky záskok, nebo obhajobu titulu v domácí soutěži a boj o trofej v Lize mistrů nechá na tradičním Neuerově náhradníkovi Svenu Ulreichovi. Ten v této sezóně už odchytal už tři utkání Bundesligy, když Neuer na podzim laboroval s ramenem.