eFotbal

Neuvěřitelné dodatky ve smlouvách, které zaskočily i ostřílené agenty

Neuvěřitelné dodatky ve smlouvách, které zaskočily i ostřílené agenty
Neuvěřitelné dodatky ve smlouvách, které zaskočily i ostřílené agentyFlashscore
Smlouvy ve světě fotbalu jsou jako oddací listy, i když v posledních letech jsou tak striktně vymezené, že je možná snazší se skutečně rozvést, než pláchnout od nechtěného partnera. Dnes je vše ošetřené smlouvami a dvakrát do roka jsme svědky závodu klubů po celém světě co nejlépe posílit své řady. Ruku v ruce s tím jdou ale i podmínky samotných hráčů, kteří si dnes nepřijdou jen na lukrativní mzdy, ale mnohdy jsou součástí kontraktů i dodatky, které zaskočí i ostřílené agenty. Podívejme se na některé z nich za pomoci webu Sportskeeda.
Reklama
Reklama
5) Ovčí varlata na posezerní? Nejsou problém

Bývalý majitel Cardiff City Sam Hamman má ve fotbale docela dobrou pověst i díky svému svéráznému humoru, který zvedl ze židle nejednoho otrlého hráče i agenta. O pořádný rozruch se postaral v případě angažování anglického hráče Spencera Priora. Tentokrát to nebyl hráč, který by prudil s bizarními podmínkami. Hamman mu s kamenným výrazem ve tváři řekl, že podmínkou smlouvy bude, aby snědl varlata, která mu budou přednesena. Prior se výzvy nezalekl a snědl celý talíř, ačkoliv pochoutka byla podávávána jen se špetkou soli, kouskem citrónu a petrželkou. Až s odstupem času libanonský podnikatel přiznal, že se jednalo pouze o upravené kuřecí maso.

4) CK Neymar Tour na Camp Nou a zase zpátky

Nejlepší hráči světa mají speciální možnost urvat na svůj účet nejen astronomické částky, ale vydupat si i další podmínky, nad kterými zůstává rozum stát. Stačí si připomenout přesun Neymara z rodné země do Barcelony. Nejen, že se katalánský klub dlouhé roky soudil s jeho mateřským klubem Santosem, ale úsměvné byly i dodatky ve smlouvě. Až později vyplula na povrch perlička, ve které se Barcelona zavázala, že za Neymarem mohou každé dva měsíce létat z jihoamerické země jeho kamarádi a všechny výdaje spojené s cestou hradí španělský klub.

3) Fotbalisté do vesmíru nepatří

Bývalý švédský legionář a oblíbenec Arsenalu Stefan Schwarz během své kariéry okusil spoustu evropských adres. Největší překvapení při podpisu kontraktu se událo v Sunderlandu v roce 1999. Vedení klubu tehdy prozradil, že má v úmyslu být mezi prvními lidmi, kteří budou komerčně létat do vesmíru. To však s jeho vášní nemělo pochopení a do smlouvy mu ihned zahrnulo doložku, která mu zakazuje létat do vesmíru.

2) Do letadla mě nikdo nedostane

Nizozemský kouzelník byl jedním z nejlepších hráčů, kteří kdy hráli v Premier League. Často jej bylo možné spatřit s míčem u nohy a úsměvem ve tváři. Jedna věc jej však děsila víc jak soupeři na hřišti, a to bylo létání. Tuto nemoc mu přivodila v roce 1994 falešná zpráva o bombě na palubě letadla nizozemského národního týmu. Při přestupu do Arsenalu o rok později už trval na tom, aby ve smlouvě bylo zakotveno, že on na zápasy nikam létat nebude a klub pro něj bude mít vždy speciální auto.

1) Moje žena potřebuje kurzy vaření

Něco překvapivého tehdy zaskočilo nejen vedení bundesligového Eintrachtu Frankfurt. Konžský reprezentant Rolfa-Christela Guié-Miena si stanovil podmínku, že klub musí jeho manželce zajistit kurzy vaření. Odůvodňoval to tím, že když bude doma navařeno tradičně po zdejším způsobu, pomůže mu to rychleji s aklimatizací na německou nejvyšší soutěž. Podle dostupných zpráv k tomu přistoupila jeho drahá polovička svědomitě a již za pár týdnů dokázala servírovat pokrmy, které do té doby ani neznala.