eFotbal

Nevídaná kolonie. Červenobílý dres Benfiky oblékají čtyři hráči, kteří prošli slavnými pražskými "S"

Nevídaná kolonie. Červenobílý dres Benfiky oblékají čtyři hráči, kteří prošli slavnými pražskými "S"
Nevídaná kolonie. Červenobílý dres Benfiky oblékají čtyři hráči, kteří prošli slavnými pražskými "S"Flashscore
Moc se to nevídá. Ale úkaz je to pro český fotbal určitě parádní. V dresu slavné Benfiky Lisabon momentálně působí hned čtyři hráči, kteří prošli pražskými S. Kteří to jsou?
Reklama
Reklama
DAVID JURÁSEK

Česká kometa. Jeho raketový růst je neuvěřitelný. Jen málokdo z něj nemá radost a nepřeje mu to. 

Jurásek je budoucností reprezentace na levém obránci. Vědoma si toho byla i Benfica, pro kterou byl první volbou po odchodu legendy Alexandera Grimalda.

Místo v sestavě tak Jurásek má nachystáno. Využije toho? To se uvidí, nicméně příprava mu zatím jde. Hned v prvním zápase proti Basileji se prosadil po parádní střele bez přípravy, následně se postavil na poločas proti Ronaldovi, stejnou porci minut odehrál proti španělské Celtě Vigo.

© Sport Lisboa e Benfica

PETAR MUSA

Chorvatský reprezentační útočník, stejně jako Bah s Juráskem, odešel do Portugalska ze Slavie. Do Lisabonu to ovšem vzal oklikou přes Boavistu, odkud ho loni v létě koupila za 5,5 milionů eur Benfica. 

Pětadvacetiletý forvard sice neměl pevný flek v základní sestavě, neodehrál však vůbec špatný ročník. K portugalskému titulu svému týmu pomohl sedmi góly, další dva zásahy přidal v Lize mistrů.

V letošní přípravě dal zatím jednu branku Celtě Vigo. Stále je mu teprve pětadvacet let. Kdo ví, třeba ho ještě jeden velký přestup čeká. 

© Sport Lisboa e Benfica

ALEXANDER BAH

Slavia přišla v průběhu podzimní části sezony 2020/21 o Vladimíra Coufala, který zamířil do West Hamu United za bývalým spoluhráčem Tomášem Součkem. Náhradu na pravou stranu obrany si pražský klub našel v dánském Sönderjyske v podobě Alexandera Baha.

Důvěra v mladého reprezentanta se vyplatila. Bah byl typem moderního beka, který dokázal podpořit ofenzívu a skvěle zapadl do herního stylu, jenž ordinoval týmu trenér Trpišovský. 

Jeho výkony zaujaly řadu evropských klubů a bylo téměř jisté, že v Edenu dlouho nevydrží. Nakonec po pádu přestupu s Brentfordem přestoupil za osm milionů eur do Benfiky Lisabon. A ani to by nemusela být jeho konečná adresa. Vždyť jde o pravidelného reprezentanta a hráče, co se prosadil v Lize mistrů.

© Sport Lisboa e Benfica

MIHAILO RISTIČ

Srbský univerzál dorazil na Letnou stále poměrně nedávno, stála před ním velká očekávání.

Sparta ho získala na hostování z Krasnodaru, Mihailo Ristič však zasáhl pouze do čtyř zápasů a pokaždé jako střídající hráč. Do hry se dostal například v kultovním zápase na Slovácku a v nastaveném čase vypjatého utkání se postavil k exekuci pokutového kopu. 

Jenže nedal a Sparta zůstala bez bodu. V zimě 2019 z Letné odešel a z Krasnodaru přestoupil do francouzského Montpellier. Tam zůstal až do minulého léta, takže hrál pravidelně elitní francouzskou soutěž.

Loni se přesunul do Benficy, kde ale takové herní vytížení rozhodně nemá. V lize odehrál jen sedm utkání. V letní přípravě se ale gólově prosadil proti Southamptonu.

© Montpellier Hérault SC