eFotbal

Nevím, jestli budeme dál rotovat v takové míře, tvrdí Friis. Slavia se chce zlepšit. Chyběla náběhovost, přiznal Kerbr

Nevím, jestli budeme dál rotovat v takové míře, tvrdí Friis. Slavia se chce zlepšit. Chyběla náběhovost, přiznal Kerbr
Nevím, jestli budeme dál rotovat v takové míře, tvrdí Friis. Slavia se chce zlepšit. Chyběla náběhovost, přiznal KerbrFlashscore
Obhájce titulu Sparta po vítězném vstupu do sezony zavítá ve druhém kole první fotbalové ligy do Teplic. Jiný pražský celek Slavia po úvodní bezbrankové remíze na Slovácku přivítá v Edenu České Budějovice. Plzeň se doma utká s Hradcem Králové. Mladá Boleslav a Ostrava po úspěšném vstupu do kvalifikace Konferenční ligy budou usilovat o první body v ligovém ročníku.
Reklama
Reklama

Sparta v úvodním kole zdolala po obratu Pardubice 2:1, v úterý navíc zvítězila 2:0 v prvním duelu druhého předkola Ligy mistrů na hřišti irského týmu Shamrock Rovers. Pražané prohráli jediné z posledních 20 vzájemných ligových utkání a s Teplicemi desetkrát po sobě bodovali. Na Stínadlech ale v nejvyšší soutěži dvakrát za sebou remizovali.

"Nevím, jestli budeme hráče rotovat v každém utkání. V součinnosti hráčů jsme na tom o trochu lépe. Do první reprezentační přestávky nám zbývá odehrát 11 zápasů, takže potřebujeme všechny hráče," řekl dánský trenér Sparty Lars Friis. Severočeši začali ročník prohrou 0:1 v Hradci Králové.

SPARTA ROTUJE SESTAVOU A ROZKLÁDÁ SÍLY. EXTRÉMNĚ DŮLEŽITÉ. NA ROZDÍL OD SLAVIE VĚŘÍ CELÉMU KÁDRU, ŘÍKÁ EXPERT

Slavia před zaplněným Edenem bude chtít potvrdit dlouhodobě výbornou domácí bilanci s jihočeským celkem. Od května 2005 tam Dynamo, které zahájilo sezonu prohrou 0:2 s Olomoucí, zdolala ve 13 ligových utkáních v řadě.

"Výkon na Slovácku nebyl úplně ideální, rozebrali jsme si ho. Chyběla větší nabídka, náběhovost. Chyby jsme si ukázali, věřím, že vše, co jsme si vytkli, zlepšíme. Chceme se v zápase s Budějovicemi prezentovat jinak," uvedl asistent trenéra Slavie Milan Kerbr.

Plzeň se proti Hradci pokusí navázat na úvodní výhru 3:1 na Dukle. Viktoria v lize nezdolala Východočechy třikrát po sobě. "Čeká nás Hradec, mužstvo velice konsolidované a silné. V minulé sezoně nás dvakrát obralo o body, určitě musíme být ve střehu," prohlásil trenér Plzně Miroslav Koubek, který před současným angažmá "Votroky" vedl.

SLAVIA MÁ VYŘEŠENÉ BRANKÁŘE. KINSKÝ PODEPSAL DO KONCE ROKU 2026, MANDOUS O PŮL ROKU DÉLE

Mladá Boleslav vstoupila do ligy prohrou 0:2 v Jablonci, navíc obdržela dvě červené karty. Ve čtvrtek ale zdolala v předkole Konferenční ligy litevský Transinvest 2:0. V neděli vyzve Slovácko, jehož doma v nejvyšší soutěži nezdolala šestkrát za sebou.

Ostrava po prohře 1:2 na hřišti Bohemians 1905 rozstřílela ve čtvrtek arménský tým Urartu 5:1. Baník čeká Jablonec, který minule porazil v lize po čtyřech utkáních.

Ambiciózní Liberec po úvodní výhře 3:1 v Karviné přivítá Olomouc. Slovan minule v lize porazil Sigmu po šesti duelech. Pardubice přivítají Karvinou, s níž prohrály jediný z dosavadních osmi ligových duelů. Na Julisce bude k vidění pražské derby mezi nováčkem Duklou a Bohemians, kteří dejvickému celku nepodlehli v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě.

Zdroj: Profimedia