eFotbal

Neymar nehodlá opustit PSG. Obr Ligue 1 nicméně potřebuje snížit mzdové náklady

Neymar nehodlá opustit PSG. Obr Ligue 1 nicméně potřebuje snížit mzdové náklady
Neymar nehodlá opustit PSG. Obr Ligue 1 nicméně potřebuje snížit mzdové nákladyFlashscore
Přes spekulace o možném odchodu nemá Brazilec Neymar letos v létě „žádnou touhu“ opustit francouzského giganta Paris Saint-Germain. Pařížskému klubu by to ale podle všeho přišlo vhod.
Reklama
Reklama

Podle serveru 90min.com je přitom PSG ochotno ve snaze omezit mzdové náklady se s třicetiletým fotbalistou rozloučit. Klub totiž musí po podpisu nové snové smlouvy s Mbappém omezit své výdaje.

Mistr francouzské soutěže byl kromě Mbappého zaneprázdněn i doplňováním svého kádru na letošním letním přestupovém trhu. Do PSG tak zamířil například Vitinhu z Porta a klub se i trvale dohodnul na přestupu Nuna Mendese ze Sportingu.

Neymar loni podepsal na Parc des Princes nový kontrakt a do konce slouvy má ještě tři roky. Nedávno se proto na stránkách Oh My Goal nechal slyšet o svých budoucích plánech. „Z mé strany je opravdu pravda, že chci zůstat. Nikdo mi nic neřekl, ale z mé strany je celkem jasné, že chci zůstat,“ zopakoval třicetiletý Brazilec.

PSG by přitom v současné době odchod hvězdného fotbalisty přišel vhod. Nyní totiž hospodaření klubu bude zjevně pod drobnohledem. Například prezident La Ligy Javier Tebas hospodaření pařížského klubu veřejně odsoudil a vyzval UEFA, aby jednání klubu v duchu finančního fair play nepřehlíželo.

„PSG nyní skončí se ztrátou 200 milionů eur. Už před tím měli ztrátu 300 milionů eur... A teď jdou a obnoví Mbappého smlouvu s těmito částkami," poznamenal Tebas poté, co podal stížnost na PSG i Manchester City. Na anglický klub podal stížnost v souvislosti s přestupem Erlinga Haalanda. „Budou muset podvádět. Nevím, jestli je to tím, že platí mimo Francii, nebo tím, že získávají spoustu sponzorů," uvedl Tebas na adresu PSG.

Pokud nicméně Neymar skutečně v Parc des Princes zůstane jak se očekávalo, téměř jistě bude příští sezónu hrát pod novým koučem. Klub se totiž připravuje na oznámení odchodu Mauricia Pochettina po jeho neuspokojivém tažení Ligou mistrů. Předpokládá se, že Pochettinův konec bude oznámen s příchodem Luise Campose coby nového sportovního poradce PSG.

Zdroj: 90min.com

Hašek pro slovenská média: Budu rád, když se mi prezident Kováčik ozve