eFotbal

Nezapomněli jste na ně? Kteří hráči z hostování budou součástí „nové“ Plzně?

Nezapomněli jste na ně? Kteří hráči z hostování budou součástí „nové“ Plzně?
Nezapomněli jste na ně? Kteří hráči z hostování budou součástí „nové“ Plzně?Flashscore
Jestli bude zajímavé v létě sledovat jeden klub, bude to Plzeň. Ta by se měla totiž obléct do nového kabátu. Nahlas se mluví o změnách v majitelských strukturách, za hotovou věc se má i odchod trenéra Michala Bílka. Nově příchozí trenérský štáb tak bude moci rozhodnout, co s kádrem. Ten v létě doplní návraty z hostování. Které budou nejzajímavější?
Reklama
Reklama
PAVEL ŠULC

Rozhodně nejzajímavější jméno. V lize už Pavel Šulc působí pořádně dlouho, nicméně stále je mu teprve dvaadvacet let. V Plzni mu to však nikdy úplně nesedlo.

Šikovný záložník se sice minulé léto bil o setrvání v kádru, nakonec však zvítězil rozum. Jinými slovy, místo evropských pohárů šel radši za větším herním vytížením. „Určitě byla varianta zůstat v Plzni i dál a zažít evropské poháry, ale asi bych toho odehrál minimum,“ přiznal tehdy Šulc.

Do Jablonce si ho velmi přál trenér David Horejš. Důvod byl jednoduchý, když spolupracovali v Českých Budějovicích, profitovali z toho oba. Rozhodnutí odejít se tím tedy o něco zjednodušilo.

V Jablonci hraje stabilně a má také velmi slušnou produktivitu (4+5). Hostování je bez opce, tudíž je jasné, že se do Plzně v létě vrátí. Rozhodně se bude chtít prosadit, nicméně lehké to nebude.

Foto: FK Jablonec

CADU

Brazilský univerzál byl součástí mohutného letního posilování Plzně. Během dvou let v Pardubicích se stal jedním z nejzajímavějších hráčů ligy, a tak logicky přišel krok výš. Ten se ale moc nepovedl. Cadu odehrál v Plzni pouhé dva zápasy, které stačily na to, aby ve Štruncových sadech usoudili, že může odejít.

Odeslán byl na hostování do ostravského Baníku, kde je naopak pevným členem sestavy. Čísla z produktivity ale oproti minulým letům chybí.

Šanci v přípravě však rozhodně dostane. Za sebou bude mít další těžkou sezonu v nohách, nabral i další zkušenosti ze složitého prostředí. Hlavně má smlouvu ještě na dva roky, tudíž je někým, nad jeho budoucností se bude muset sportovní vedení Plzně pořádně zamyslet.

Foto: FC Viktoria Plzeň

MARTIN JEDLIČKA

Velmi zajímavý případ. Dlouho byl oporou reprezentační jednadvacítky a zkušenosti nabíral v Dunajské Stredě. V létě mu končila smlouva a rozmýšlel, co dál. Zvolil Viktorii Plzeň.

Bylo jasné, že se přes Jindřicha Staňka do brány moc nedostane, nicméně vidina evropských pohárů i možné rotace byla lákavá. V Plzni si však nezapsal ani jeden ligový start, a tak na jarní fázi sezony zamířil do Bohemians.

A byl to vynikající krok. Do skvěle fungujícího týmu dobře zapadl a stal se jednou z opor. Na jaře nechyběl ani minutu (kromě vzájemného souboje s Plzní).

V pětadvaceti potřebuje hrát, a tak se dá čekat, že v létě bude naléhat na další hostování. Možná tajně doufá v přestup Jindřicha Staňka, který by mu uvolnil místo jedničky.

Foto: Bohemians Praha 1905

MOHAMED TIJANI

Měl být objevem ligy. Raketový start z Vyškova do Jihlavy korunoval přesun do Slavie.

Tam odcházel v zimě 2020, nicméně na jaře to nešlo a v letní přípravě také ne. A tak přišlo hostování v Liberci. V lednu 2021 musel s problémovým kolenem na operaci a celý kalendářní rok nehrál. Když se zotavil, odešel na hostování do Teplic. A pak v létě přišel konec ve Slavii, zadarmo po něm loni v létě skočila Plzeň.

A stal se podobným případem jako Cadu. V létě přišel jako posila a rozšíření kádru, nicméně na podzim odehrál v lize jen čtyři zápasy. Aby měl zápasové vytížení, šel do Brna. Smlouvu má ještě na dvě sezony a v létě má unikátní šanci dostat se do kádru. Končit by měl třeba Luděk Pernica nebo Filip Kaša.

Foto: FC Zbrojovka Brno

A CO DALŠÍ?

Kromě již zmíněných má Viktoria rozeslané i další zajímavé hráče.

Například Miroslav Káčer v Dunajské Stredě zaujal natolik, že využila opci. Aleš Čermák sice hraje výborně v Bohemians, nicméně po sezoně mu končí smlouva a v Plzni s ním nepočítají.

Stejně jako se Šimonem Faltou, kterému plzeňská epizoda vůbec nesedla, teď se bije o místo v Brně. Moc se nedá předpokládat ani setrvání krajního obránce Matěje Hybše, jenž hraje za Teplice.

V Dukle se třeba velmi daří útočníkovi Lukáši Matějkovi, který bojuje o korunu krále střelců.

Foto: DAC 1904