eFotbal

Nguyen, Bačkovský či Grigar už se na seznam 10 nejlepších brankářů prvoligové sezony nevešli...

Nguyen, Bačkovský či Grigar už se na seznam 10 nejlepších brankářů prvoligové sezony nevešli...
Nguyen, Bačkovský či Grigar už se na seznam 10 nejlepších brankářů prvoligové sezony nevešli...Flashscore
Ligová fotbalová asociace zveřejnila kolo před koncem doznívající sezony 2020/2021 vítěze ankety o nejlepšího brankáře soutěže.
Reklama
Reklama

V hlasování médií, kapitánů mužstev a prvoligových trenérů vyplynula skutečnost, že pořadí suverénně ovládla slávistická jednička Ondřej Kolář, jenž obhájil triumf z uplynulé sezony.

Šestadvacetiletý brankář opět potvrdil své dlouhodobé statistiky a stal se jedním z tahounů sešívaných v cestě za obhajobou titulu. Odchytal třicet zápasů, v šestnácti z nich vychytal čisté konto a v této statistice je znovu zdaleka nedostižitelný.

I přes vážné zranění, které ho potkalo v zápase Evropské ligy proti Rangers, se dokázal rychle vrátit do své původní formy. V lize ke skvělým výkonům na brankové čáře přidal i pomoc v ofenzívě, když se stal jedním ze šesti brankářů v historii soutěže, kteří vstřelili gól. Kolář se prosadil z pokutového kopu v zápase s Příbramí.

"Na bednu" se dostali veterán Jan Laštůvka, jenž hájí tři tyče Baníku a bude tak činit i v nadcházejícím ročníku a rumunský gólman Florin Nita, jehož si nedávno pojistila Sparta na další dva roky.

V první pětce se pak ocitli také olomoucký Aleš Mandous, jenž je spojován s odchodem z Androva stadionu a plzeňský Jindřich Staněk, jenž dokázal na lavičku posadit Aleše Hrušku.

Nejlepší brankář sezóny Fortuna:ligy:

1) Ondřej Kolář, SK Slavia Praha – 173 b.2) Jan Laštůvka, FC Baník Ostrava – 67 b.3) Florin Nita, AC Sparta Praha – 60 b. 4) Aleš Mandous, SK Sigma Olomouc – 32 b. 5) Jindřich Staněk, FC Viktoria Plzeň – 18 b. 6) Marek Boháč, FK Pardubice – 18 b. 7) Patrik Le Giang, Bohemians Praha 1905 – 6 b. 8) Milan Knobloch, FC Slovan Liberec – 4 b. 9) Jaroslav Drobný, SK Dynamo Č. Budějovice – 4 b. 10) Jan Hanuš, FK Jablonec – 3 b. 11) Filip Nguyen, FC Slovan Liberec – 2 b. 12) Hugo Jan Bačkovský, Bohemians Praha 1905 – 1 b. Tomáš Grigar, FK Teplice – 1 b

Slavia má jistou účast alespoň v základní skupině nové Konferenční ligy, ostatní musejí uspět v předkolech

Zdroj: fortunaliga.cz