eFotbal

Nikoliv poradce, ale rovnou hlavní trenér. Topící se Ajax zkusí spasit bývalý kouč řecké reprezentace

Nikoliv poradce, ale rovnou hlavní trenér. Topící se Ajax zkusí spasit bývalý kouč řecké reprezentace
Nikoliv poradce, ale rovnou hlavní trenér. Topící se Ajax zkusí spasit bývalý kouč řecké reprezentaceFlashscore
Ajax by měl z krize vyvést trenér John van 't Schip. Podle médií by amsterodamský klub, který o víkendu poprvé v historii klesl na poslední místo nizozemské ligy, měl příchod mistra Evropy z roku 1988 potvrdit v pondělí.
Reklama
Reklama

Van 't Schip měl původně do klubu přijít jako poradce. Nakonec se ale týmu ujme jako hlavní trenér a podepíše smlouvu do konce sezony. Poprvé by měl bývalý nizozemský reprezentant vést Ajax už ve čtvrtek proti Volendamu.

Devětapadesátiletý Van 't Schip jako hráč s Ajaxem získal čtyři tituly a vyhrál Pohár UEFA a Pohár vítězů pohárů. V roce 2009 ho vedl jako dočasný trenér a před tím v klubu působil i jako asistent a kouč rezervního týmu a mládeže.

ČTYŘI GIGANTI NA KOLENOU. CO SE NA VYHLÁŠENÝCH EVROPSKÝCH ADRESÁCH DĚJE? 3. DÍL – AJAX

Za sebou má také angažmá v Melbourne, Guadalajaře, Twente nebo Zwolle. Naposledy Van 't Schip vedl v letech 2019 až 2021 řecký národní tým, u kterého skončil po neúspěšné kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy.

V Ajaxu bude mít za úkol vyvést tým z krize. Nejúspěšnější nizozemský celek v neděli prohrál 2:5 na hřišti vedoucího Eindhovenu a po páté porážce za sebou klesl na poslední místo tabulky. Ajax ale oproti většině soupeřů odehrál o dva zápasy méně, a pokud je zvládne, může z osmnáctého místa poskočit na deváté.