eFotbal

Nizozemské trápení na Old Trafford nebere konce. Na odchodu je také van de Beek

Nizozemské trápení na Old Trafford nebere konce. Na odchodu je také van de Beek
Nizozemské trápení na Old Trafford nebere konce. Na odchodu je také van de BeekFlashscore
Po odchodu Robina van Persieho se situace v Manchesteru United změnila. Nizozemci už týmu příliš štěstí nepřinášejí a jinak tomu není ani u Donnyho van de Beeka. Ten se po famózním angažmá v nizozemském Ajaxu vytratil a jeho dny jsou na Old Trafford pravděpodobně sečteny.
Reklama
Reklama

Nizozemci pravidelně nechávali na Old Trafford pozitivní stopu. Jmenujme Jaapa Stama, Edwina van der Saara, Ruuda van Nistelrooye a také Robina van Persieho. Jenže po jeho odchodu kouzlo Oranjes přestalo fungovat.

Velkým zklamáním bylo angažmá Memphise Depaye, dojem neudělali ani Timothy Fosu-Mensah, Tahith Chong či Alexander Büttner. Dlouho se nezdržel ani manažer Louis van Gaal a v nepříliš povedeném období se pravděpodobně nejlépe jevil Daley Blind.

Nyní se pokouší Rudé ďábly nastartovat Erik ten Hag, součástí jeho party je také poměrně kvalitní obránce Tyrrell Malacia. Dalším dvěma krajanům ale angažmá na Old Trafford nevyšlo. Po nepovedeném hostování odešel útočník Wout Weghorst, nyní je na odchodu také Donny van de Beek.

Ten prožíval v Ajaxu parádní období své kariéry, ale v United to od prvních chvil drhne. Šestadvacetiletý záložník zapsal jen dvě ligové branky, druhou polovinu loňské sezóny strávil na hostování v Evertonu a letos i kvůli vážnému zranění kolenních vazů odehrál jen sedm střetnutí. 

Podle španělského listu Noticias de Gipuzkoa má van de Beek nejblíže k ročnímu hostování v Realu Sociedad, součástí dohody bude také opce na trvalý přesun. Další možností je angažmá u Josého Mourinha v AS Řím, poslední zprávy ale naznačují angažmá v La Lize. 

"Zatím nevím, kde je má budoucnost. Vrátil jsem se po zranění a snažím se na sobě pracovat co nejvíce. Ve fotbalovém prostředí nikdy nevíte, kde skončíte. A u mě to nyní platí dvojnásob. Ano, je možnost, že zůstanu, vše je otevřené. Já se soustředím pouze na to, abych se před sezónou dostal do co nejlepší formy," uvedl před pár dny nizozemský středopolař pro Daily Mail.