eFotbal

Nizozemsko rozhodlo o vítězství proti Senegalu v závěru zápasu

Nizozemsko rozhodlo o vítězství proti Senegalu v závěru zápasu
Nizozemsko rozhodlo o vítězství proti Senegalu v závěru zápasuFlashscore
Výběr nizozemského reprezentačního celku patří každým šampionátem mezi žhavé kandidáty na titul. Proti Senegalu byli svěřenci Louise van Gaala před zápasem jasnými favority, průběh zápasu ale takový nebyl. O výhře se rozhodovalo až v posledních patnácti minutách. Nizozemsko nakonec zvítězilo 2:0.
Reklama
Reklama

Senegal - Nizozemsko 0:2 (0:0)Branky: 84. Gakpo (F. de Jong), 90+9. Klaassen

Senegal nebyl daleko velkému úspěchu. V zápase měl nespočet šancí, jak strhnout vedení na svou stranu, tak vyrovnat. A že na tom byl střelecky mnohem lépe než Oranjes, o tom hovoří statistika patnácti střel ku deseti.

Skóre otevřel až v 84. minutě Cody Gakpo po perfektním centru Frenkie de Jonga. Ten namířil přesně do vápna z dobrých pětatřiceti metrů, příčemž výskok Gakpa a následná hlavička byla natolik skvělá, že obránci Senegalu nestačili ani zareagovat.

O vítězství nakonec v deváté minutě nastavení rozhodl Davy Klaassen, který může děkovat Memhisy Depayovi. Ten při průniku vystřelil nebezpečný projektil, který musel brankář Mendy hasit vyražením. Míč přistál na kopačkách osamoceného Davyho Klaassena a bylo jasno. Nizozemsko slaví výhru 2:0.

Senegal: Ed. Mendy – Sabaly, Koulibaly (C), Cissé, A. Diallo (62. Jakobs) – Kouyaté (73. P. Gueye), Na. Mendy, I. Gueye – I. Sarr, Dia (69. B. Dieng), Diatta (73. Jackson).Nizozemsko: Noppert – Dumfries, de Ligt, van Dijk (C), Aké, Blind – Berghuis (79. Koopmeiners), Gakpo (90+4. de Roon), F. de Jong – Janssen (62. Depay), Bergwijn (79. Klaassen).