eFotbal

Novou střechu nad hlavou by mohla ze Střeleckého ostrova vypuzenému Horovi nabídnout Dukla

Novou střechu nad hlavou by mohla ze Střeleckého ostrova vypuzenému Horovi nabídnout Dukla
Novou střechu nad hlavou by mohla ze Střeleckého ostrova vypuzenému Horovi nabídnout DuklaFlashscore
V posledních týdnech ukončili své působení v Dynamu České Budějovice Marek Nikl, Tomáš Zápotočný i Jan Podroužek, s tím, že úplně prvním, kdo na tamním Střeleckém ostrově odstartoval změny, byl z kádru prvního týmu vyřazený Jakub Hora.
Reklama
Reklama

Až do svého předčasného konce (kontrakt na jihu země mu běží až do června 2024) Hora absolvoval 11 prvoligových vystoupení a během 890 odehraných minut zaznamenal v černo-bílých barvách posledního celku tabulky tři přesné zásahy a jednu gólovou asistenci.

Dvaatřicetiletý univerzál, jenž na tuzemské mapě odehrál 292 ligových soubojů s bilancí 44 gólů a 29 přihrávek, už předložil sportovnímu úseku Dynama hned dvě nabídky na vyrovnání a protože se v tomto směru dosud nic nepřihodilo, jeho případem se pravděpodobně bude zabývat hráčská asociace.

PRŮMĚRNÁ DOMÁCÍ NÁVŠTĚVNOST PŘES 16 TISÍC DIVÁKŮ HNED U DVOU KLUBŮ? V SAMOSTATNÉ ČESKÉ LIZE JDE O PREMIÉRU

Někdejší hráč Slavie, Plzně, Bohemians 1905 i Teplic, jenž má za sebou i zkušenosti z polské (Podbeskidzie) a lotyšské nejvyšší soutěže (Riga), by se rád stal co nejrychleji volným hráčem, aby si mohl najít novou klubovou adresu a hned se zapojit do přípravy na druhou polovinu ročníku 2023/2024.

Domácím zákulisím proběhla informace, že má o něj výrazný zájem druholigová Dukla Praha v čele s jejím hlavním koučem Petrem Radou. Dejvický tým z Julisky je po první půlce sezony ve F:NL druhý a neskrývá své ambice na postup mezi elitu.

Ještě před definitivním odchodem na dovolenou sehráli hráči Dukly tři přípravné střety s Viktorií Žižkov (2:1), rezervou Bohemians 1905 (5:0) a Vlašimí (3:0) a protože se jim ve všech případech podařilo zvítězit, do dalších příprav s Viktorií PLzeň, Příbramí, Teplicemi a spol. by tedy měli naskočit sebevědomí.

Staněk do Slavie? Potřebují ho. Má ideální čas na posun, shodli se experti. Co s Kolářem?

Sám Hora už si druhé patro českého fotbalu vyzkoušel v ročníku 2009/2010, kdy ještě oblékal trikot Baníku Most a 26 startů se mu podařilo přetavit v osm branek. Pakliže by Dukle opravdu kývnul a v roce 2024 by s ní zahájil přípravu, do druhé ligy by se vrátil zhruba po čtrnácti letech.

Na Praze 6 by se mimo jiné potkal s Lukášem Matějkou, Filipem Špatenkou či Markem Červenkou. Pětatřicetiletý veterán Michal Škoda nejspíš po hodně nevýrazném podzimu Duklu opustí již v polovině soutěže. 

Foto: FK Dukla Praha