eFotbal

Nový objev Liverpoolu je podle Kloppa drzý jako čert. V tabulkách jsou před ním jen Owen, Steling a Fábregas

Nový objev Liverpoolu je podle Kloppa drzý jako čert. V tabulkách jsou před ním jen Owen, Steling a Fábregas
Nový objev Liverpoolu je podle Kloppa drzý jako čert. V tabulkách jsou před ním jen Owen, Steling a FábregasFlashscore
Liverpool si tento týden poradil v Birminghamu s domácí Aston Villou a výrazný podíl na tom měl španělský mladík se srbskými kořeny Stefan Bajčetić, který by mohl být pro devatenáctinásobné šampiony Premier League objevem letošní sezony.
Reklama
Reklama

K tomuto datu odehrál za áčko Reds 20 minut v Lize mistrů, 166 minut v Ligovém poháru a 30 minut v Premier League, kde se mu podařilo rozvlnit síť již ve svém druhém startu a po dvou minutách pobytu ve Villa Parku.

Ve věku 18 let a 65 dní se stal třetím nejmladším střelcem v ligové historii Liverpoolu, s tím, že před ním jsou v žebříčku pouze Michael Owen (17 let a 243 dní), respektive Raheem Sterling (17 let a 317 dní).

Bajčetić je taktéž historicky druhým nejmladším Španělem, jemuž se podařilo v Premier League zaznamenat branku. Před ním je pouze Cesc Fábregas, který pokořil v srpnu 2004 obranu Blackburnu Rovers ve věku 17 let a 123 dní.

"Stefan je výjimečný talent. Je drzý jako čert a to, jak hraje, je výborné. Jeho přístup je výjimečný. Jeho otec byl fotbalista, takže určitě podědil nějaké geny. Velkou předností pak je jeho uvědomělost a zápasová inteligence," vyzdvihl teenagera Jürgen Klopp, jenž ve městě Beatles šéfuje již od října 2015.

Boxing Day a další sváteční kola v Premier Legaue často rozhodují o titulu. Jak vznikla tradice hrát o Vánocích?