eFotbal

Nůž na krku. Trio hvězdných trenérů, které by si brzy mohlo hledat novou práci

Nůž na krku. Trio hvězdných trenérů, které by si brzy mohlo hledat novou práci
Nůž na krku. Trio hvězdných trenérů, které by si brzy mohlo hledat novou práciFlashscore
Od trenérských povinností mají aktuálně volno Antonio Conte, Ole Gunnar Solskjaer, Hansi Flick či Julen Lopetegui. A na dlažbě by se během pár dní mohli ocitnout další tři hvězdní trenéři. Kdo má aktuálně pomyslný nůž na krku?
Reklama
Reklama
Rafael Benítez - Celta Vigo

Rafa Benítez před začátkem letošní sezóny nahradil v Celtě Vigo Carlose Carvalhala a s týmem podepsal tříletý kontrakt. Po třinácté pozici panovala uvnitř klubu nespokojenost a Benítez společně s novými hráči měl Celtu vytáhnout minimálně do první poloviny tabulky.

Místo toho se Celta po deseti kolech krčí na osmnáctém místě La Ligy, má čtvrtou nejhorší ofenzivu a třetí nejhorší defenzivu. A velmi brzy se začínají ozývat hlasy, že by měl třiašedesátiletý matador na lavičce Celtiňas co nejrychleji skončit.

Tým měl kromě zkušeného Iaga Aspase spoléhat na nové ofenzivní duo Bamba - Douvikas. Tato dvojice se ale zatím prosadila jen třikrát a Benítez tak na lavičce Celty zatím trpí. Pocestuje se svým týmem v příštím týdnu do Girony, nebo jej čeká vyhazov?

V PREMIER LEAGUE BYLO RUŠNO: KONATÉ BEZ ČERVENÉ, CHYBUJÍCÍ RAYA I VÝJIMEČNÁ TREFA HAALANDAPatrick Vieira - Štrasburk

Bývalý vynikající záložník měl solidní start jak v Nice, tak v Crystal Palace. U obou týmů vydržel dva roky, ale s žádnými poctami se neloučil. Po odchodu od Orlů mu netrvalo dlouho najít nový job, ten ale podle plánů rozhodně nezačal.

Se Štrasburkem prožívá mizerný start do nové sezony Ligue 1, v devíti duelech získal jen deset bodů, prohrál tři zápasy v řadě a se třináctou příčkou může být pramálo spokojen.

I v jeho případě se jednalo o podpis tříletého kontraktu, který by ale nemusel být dodržen. Dodejme, že Štrasburk vlastní skupina kolem Todda Boehlyho. A ta, jak víme z Chelsea, nemá problém trenéra v krizi vyměnit. 

Claudio Ranieri - Cagliari 

Claudio Ranieri ví, jak chutná úspěch. A také ví, že po úspěchu může přijít pád. Po senzačním titulu s Leicesterem byl necelý rok poté vyhozen, od té chvíle vedl hned šest klubů včetně toho posledního, tedy Cagliari.

S ním dokázal postoupit ze Serie B zpět mezi elitu, už v létě ale říkal, že právě Cagliari bude jeho posledním trenérským angažmá v kariéře. Jeho týmu se po návratu do Serie A vůbec nedaří, v osmi zápasech získal jen dva body a je na úplném chvostu ligové tabulky. Je tedy otázkou, jak dlouho s ním ještě bude mít vedení Cagliari trpělivost. Po všech peripetiích a za celou svou kariéru by si ji jistě zasloužil.

Nepříjemnost pro Stuttgart. Minimálně na měsíc přišla o nejlepšího střelce soutěže