eFotbal

O Chaloupka je podle Vachouška zájem i v zahraničí. V zimě na Stínadla nejspíš nepřijdou hotoví hráči...

O Chaloupka je podle Vachouška zájem i v zahraničí. V zimě na Stínadla nejspíš nepřijdou hotoví hráči...
O Chaloupka je podle Vachouška zájem i v zahraničí. V zimě na Stínadla nejspíš nepřijdou hotoví hráči...Flashscore
Desáté Teplice, které ovšem mají stejný bodový zisk (20) jako jedenáctý Jablonec i dvanáctý Hradec Králové, by teoreticky mohly přijít o jeden z objevů první poloviny ročníku Štěpána Chaloupka.
Reklama
Reklama

Dvacetiletý stoper, jenž na podzim debutoval v české jednadvacítce a ve FORTUNA:LIZE se pozvolna přibližuje metě padesáti prvoligových startů, má být na radaru Slavie i Rakówa Čenstochová, kterému dělal ještě nedávno kapitána Tomáš Petrášek.

"Je o něj velký zájem z Česka, ale monitorují ho také zahraniční kluby," pronesl na webu fkteplice.cz sportovní ředitel žluto-modrých Štěpán Vachoušek.

Ředitel Rudolf Řepka však severočeské fanoušky uklidnil tvrzením, že ho nechtějí Skláři pustit z kádru už nyní v zimě, ale rádi by ho udrželi také pro jarní část.

Jihočeský Prášek udělal obrovský pokrok ve výběru místa a možná trochu senzačně kraluje střelcům v ČFLŽELEZNÍ MUŽI DRUHÉ NEJVYŠŠÍ TUZEMSKÉ SOUTĚŽE? PLNÝ POČET MINUT ZVLÁDL ABSOLVOVAT POUZE JEDEN CIZINEC

"Abychom udrželi naši sílu a měli dostatek času také pro nalezení adekvátní náhrady,“ doplnil funkcionář ze Stínadel.

První zimní posila už byla oznámena, dorazila na osmnáctiměsíční hostování ze Slavie a stal se jí krajní bek Albert Labík, jenž dosud nastupoval za Vlašim. Vachoušek věří, že mladý levonohý hráč prokáže svou kvalitu, jíž delší dobu ukazoval ve druhé nejvyšší soutěži.

Hlavní kouč Zdenko Frťala však může očekávat v dalších dnech a týdnech i další příchody. "Nepřijdou nejspíš hotoví hráči, ale hráči, kteří dostanou šanci a bude na nich, jak se s tím poperou. Půjde o zkvalitnění a o větší konkurenci v kádru. Budeme chtít přivést hráče, kteří nám zapadnou do naší filozofie," uzavřel Vachoušek.

V kalendářním roce 2024 půjdou Teplice poprvé do akce 10. ledna v rámci Tipsport ligy proti Mladé Boleslavi. Kolik nových tváří už asi tou dobou budou mít?

Foto: FK Teplice