eFotbal

Obrazem: TOP stadiony českých divizí, kterým by slušela vyšší soutěž

Obrazem: TOP stadiony českých divizí, kterým by slušela vyšší soutěž
Obrazem: TOP stadiony českých divizí, kterým by slušela vyšší soutěžFlashscore
Na některých divizních stadionech se musí diváci spokojit s klandrem nebo lavičkou, jinde se mohou posadit na svojí vlastní sedačku a sledovat zápas z často zastřešené tribuny, odkud mají ideální rozhled. Posvítili jsme si na letošní účastníky českých divizí (skupiny A až C), jejichž stánky by se neztratily ani ve vyšších soutěžích. Kde se mohou pochlubit nejlepšími stadiony?
Reklama
Reklama
OBRAZEM: TOP STADIONY MORAVSKÝCH DIVIZÍ, KTERÝM BY SLUŠELA VYŠŠÍ SOUTĚŽ

Nad všemi divizními stánky napříč celou republikou ční doslova jako zjevení ten v Chomutově. Těžko budete hledat mezi soupeři Severočechů tým, který by se netěšil, až zase zamíří na úpatí Krušných hor zabojovat o body. Tamní Letní stadion s kapacitou pro 4 800 sedících diváků, to je prostě paráda. Vyhřívaný trávník a umělé osvětlení jsou samozřejmostí, stadion splňuje nejpřísnější svazové parametry. V roce 2012 ho dokonce přijela pokřtít pražská Sparta.

Divizní zápasy hostí i Stadion Františka Kloze, kde má svůj domov Kladno. Na tomhle čtyřtisícovém stánku s umělým osvětlením pojmenovaném po slavném kladenském fotbalistovi Františku Klozovi se hrála v letech 2006 až 2010 i první liga.

Prohlédněte si v galerii deset stadionů, které patří v českých divizích k těm nejlepším!

FOTBALOVÝ STADION MFK TRUTNOV

Stadion v Trutnově je velmi zajímavý. Jedna tribuna vlastně obsluhuje dva stadiony - z jedné strany fotbalový, z druhé atletický. V útrobách i na hřišti stadionu se zrodila například kariéra Rudolfa Skácela.

zdroj fotky: mfktrutnov.cz

NA ROZVOJI (KLATOVY)

Stadion pro tři tisíce lidí na okraji Klatov zaujme na první pohled velkou tribunou. Ta při jejím naplnění vypadá opravdu skvostně. V posledních několika letech se Klatovy probojovaly také daleko v poháru, díky čemuž mohli přivítat Mladou Boleslav nebo Jihlavu.

zdroj fotky: fotbal-klatovy.cz

STADION FRANTIŠKA KLOZE (KLADNO)

Jak bylo zmíněno, kladenský stadion splňoval prvoligové parametry. Tribuny jsou do "účka", tedy pouze po třech stranách hřiště. Dominancí je pochopitelně vysoká krytá tribuna, vedle ní se linou po délce hřiště nižší. Dle dostupných informací má stadion kapacitu čtyř tisíc diváků.

zdroj fotky: skkladno.cz

FOTBALOVÝ STADION FK SPARTAK SOBĚSLAV

S trochou nadsázky se dá říct, že jde o tycpiký lepší divizní stadion. Kolem hřiště aruál pro atletiku a velká tribuna. V Soběslavi to ale jde dohromady a krytá tribuna je opravdu hezká. Dle webu klubu je možné usadit 560 diváků. 

zdroj fotky: fksobeslav.cz

STADION V ŠEDIVSKÉ ULICI (LEtOHRAD)

Letohrad je divizní stálicí, nicméně několikrát si zkusil také účast ve třetí lize, tedy v ČFL. A stadion má Letohrad také více než dostačující. Jedna velká tribuna s nápisem FK LET pojme necelou tisícovku diváků. 

zdroj fotky: fkletohrad.cz

MĚSTSKÝ STADION VYSOKÉ MÝTO

Tribuna sice může působit trochu retro, ale proč ne! Na divizi to stačí a některé týmy v ČFL by mohly závidět. 

zdroj fotky: skvm.wbs.cz

LETNÍ STADION NA ZADNÍCH VINOHRADECH (CHOMUTOV)

Unikát. Má vyhřívaný přírodní trávník odpovídající rozměrům UEFA 105 x 68 m, po všech stranách je obklopeno tribunami, které poskytují místo pro zhruba 4 800 sedících diváků

zdroj fotky: fcchomutov.cz

 STADION POD HRÁDKEM (ČÁSLAV)

Hlavní fotbalový stadion má v Čásalvi kapacitu 2 500 míst, z toho 660 pro sezení. Čáslav dlouho působila v druhé i třetí lize, tudíž byla kapacita opodstatněná, nicméně v posledních letech se tomuto tradičnímu klubu nedaří dostat nahoru. 

 zdroj fotky: fkcaslav.cz

STADION BĚLOVES (NÁCHOD)

Snad jeden z nejhezčích divizních areálů. V areálu se nachází jedno travnaté hřiště s ochozy a krytými tribunami s celkovou kapacitou 3.500 diváků a jedno hřiště s umělým povrchem 3. generace s umělým osvětlením. V tribuně je zázemí klubu, restaurace, školící centrum a dále zázemí pro regeneraci s vířivkou a VIP prostory.

zdroj fotky: fknachod.sklub.cz