eFotbal

Obvinění ze sexuálního napadení ho bude stát místo v týmu. Rafa Mir od Valencie dostane pokutu a bude vyřazen z kádru

Obvinění ze sexuálního napadení ho bude stát místo v týmu. Rafa Mir od Valencie dostane pokutu a bude vyřazen z kádru
Obvinění ze sexuálního napadení ho bude stát místo v týmu. Rafa Mir od Valencie dostane pokutu a bude vyřazen z kádruFlashscore
Valencie CF zahájila disciplinární řízení se svým hráčem Rafou Mirem, jenž byl minulý týden zatčen kvůli podezření ze sexuálního napadení. Španělský fotbalový klub dnes detaily disciplinárních opatření nekonkretizoval, nicméně podle zdrojů agentury Reuters dostane sedmadvacetiletý útočník pokutu a bude na neurčito vyřazen z týmu.
Reklama
Reklama

Policie zadržela Mira minulé pondělí, dva dny nato byl hráč propuštěn a je vyšetřován na svobodě. Fotbalistu obvinila z napadení žena, s níž měl Mir sexuální kontakt. Podle hráčova právního zástupce byl styk konsensuální.

Mir ve svém dnešním prohlášení sexuální napadení kategoricky popřel. Omluvil se však za to, že se "provinil, byť ve volném dnu, proti přísnému časovému rozvrhu, který se očekává od profesionálního fotbalisty. Tím spíš, že začátek sezony nenaplnil naše očekávání." Valencie, kde je Mir na hostování ze Sevilly, je po čtyřech kolech španělské ligy s jedním bodem poslední v tabulce.

Soudce nyní rozhoduje, zda existuje dostatek důkazů pro zahájení procesu, nebo zda bude Mirův případ uzavřen. Bývalý hráč Wolverhamptonu či Nottinghamu se bude muset hlásit u soudu pravidelně a nesmí opustit zemi.

V problémech i Ben Yedder

Francouzský fotbalista Wissam Ben Yedder byl o víkendu zatčen kvůli obvinění ze sexuálního napadení v opilosti. Podle agentury AP byl někdejší reprezentant po zadržení propuštěn a čeká ho soudní proces, který začne 15. října. Do té doby se musí čtyřiatřicetiletý útočník pravidelně soudu hlásit.

Deník L'Équipe dnes uvedl, že Ben Yedder byl zatčen poté, co ho zažalovala žena narozená v roce 2001. Fotbalista ji podle jejího vyjádření napadl v pátek večer ve svém autě.

Ben Yedder byl už loni v jiném případu v Nice společně se svým bratrem obviněn ze znásilnění, pokusu o znásilnění a sexuálního napadení.

Po minulé sezoně Ben Yedder skončil po pěti letech v Monaku a aktuálně je bez angažmá. Klubu z knížectví pomohl 16 góly k pozici francouzského vicemistra za Paris Saint-Germain. Během pěti sezon v Monaku nastřílel 118 branek a je druhým nejlepším střelcem klubové historie za Argentincem Deliem Onnisem (223).

Ve francouzské reprezentaci Ben Yedder odehrál 19 utkání, poslední v červnu roku 2022.

PŘIŠEL JAKO VELKÝ TALENT, ALE BARCELONA HO ZMUCHLALA. POMOHLY MI TERAPIE, PŘIZNAL BRAZILSKÝ STŘELEC