eFotbal

Od Bílého baletu až k rapové kariéře aneb Osmička hráčů, která na San Bernabéu nenaplnila očekávání...

Od Bílého baletu až k rapové kariéře aneb Osmička hráčů, která na San Bernabéu nenaplnila očekávání...
Od Bílého baletu až k rapové kariéře aneb Osmička hráčů, která na San Bernabéu nenaplnila očekávání...Flashscore
O Realu Madrid sní mnoho fotbalistů. Touží si obléct bílý dres a zapsat se do dějin klubu. Někteří se zapíší pozitivně a stanou se legendami. Některým však není přáno. Nyní se podíváme na osmičku hráčů, jejichž období v Madridu nepatří k těm nejšťastnějším.
Reklama
Reklama
8. Nicolas Anelka, 1999, 34, 5 milionů eur

Bílý balet tančil na tenké hraně, když podepsal talentovaného, ale temperamentního francouzského útočníka. Hazard se jim nevyplatil. Anelka vydržel v Madridu pouhou sezónu. Jeho první branka přitom padla ve správný moment. Trefil se v el Clásicu. Nicméně to byla jediná chvilka na výsluní. Dohromady vstřelil jen sedm branek a dobře se nezapsal ani do podvědomí madridských. Za odmítnutí trénovat byl suspendován na 45 dní, načež následně obvinil vedení klubu z toho, že se k němu chovají jako ke psovi.

Foto: Marca.com

7. Elvir Bajlic, 1999, 26 milionů eur 

Ačkoliv se nejedná o tak známé jméno, v roce 1999 přesvědčil Bosňan všechny v Madridu, že on je tím pravým. Real tak zaplatil, na danou dobu, vysoký poplatek. A důvěra vložená do útočníka se obrátila ve zklamání. Elvirovi nejprve nepřálo štěstí. Krátce po příchodu si zranil koleno, nicméně i když byl zdráv, tak nevypadal, že by byl schopen dosáhnout požadované úrovně. V Madridu vydržel jeden rok, vstřelil jednu branku, a poté se vrátil zpátky do Turecka.

Zdroj: revistalibero.com

6. Antonio Cassano, 2006, 5 milionů eur

Ačkoliv se nejednalo o horentní sumu, i tak Real na tomto přestupu tratil. Cassano vstřelil jedinou branku a mnohem více než na hřišti, udivoval mimo něj. Nedodržoval správné stravovací návyky. Na trénincích se nesnažil, a jeho noci byly spjaty s ženami. Sám Cassano se touto skutečností netajil. "V Madridu jsem měl kamaráda, který byl hotelovým číšníkem," prozradil později Ital. "Jeho úkolem bylo přinést mi jídlo poté, co ode mě odešla dámská návštěva."

Zdroj: Marca.com

5. Danilo, 2015, 35 milionů eur

Danilo si v hlavním městě Španělska nevedl nikterak tristně.  Odehrál přes šestapadesát utkání, ve kterých si připsal 3 branky a 9 asistencí, což jsou na obránce solidní statistiky. Nicméně neunesl tlak, který přináší přestup do tak sledovaného klubu, jakým Real je.

"Chyba, ať je sebemenší, se stane virální," posteskl si. "Chyba se stává velmi velkou, i když je malá,“ prohlásil Brazilec, který momentálně působí v Juventusu.

Zdroj: Marca.com

4. Royston Drenthe, 2007, 14 milionů eur

O tom, zdali měl Drenthe někdy disciplínu na to, aby uspěl na nejvyšší úrovni se dá polemizovat. Co však jisté je, že jeho skon v Madridu přišel ve chvíli, kdy byl nemilosrdně vypískán publikem během zápasu proti Deportivu.Bezesporu disponoval potenciálem, o kterém byl přesvědčen i tehdejší trenér Juande Ramos. Avšak potenciál nikdy naplněn nebyl.Ani na dalších štacích se nizozemskému křídelníkovi příliš nevedlo, a tak se rozhodl změnit svůj osud. V devětadvaceti letech ukončil svou fotbalovou kariéru a své štěstí začal hledat v hudbě.  Momentálně se soustředí na svou rapovou kariéru.

Foto: Marca.com

3. Eden hazard, 2019, 120 milionů eur

Hazardování, co se nevyplatilo. Přestup, který se připravoval deset let. Přestup, který měl nastolit novou vládu Madridu. Očekávání byla obrovská. Nicméně příznivce Bílého baletu brzy čekalo vystřízlivění. Hazard do španělské metropole nepřijel zrovna ve formě. Již na začátku se potýkal s nadváhou, za kterou sklízel posměch. Byl také, a stále je, limitován nesčetnými zraněními, které jej provází celou dobu jeho působení v Realu. Když se dostal na hřiště, byl jen pouhým stínem hráče, který přicházel z Londýna. Během tří let v Madridu odehrál pouhých 66 utkání, ve kterých se podílel na brankách pouze v 16 případech. Sic Hazard získal s Bílým baletem získal pět trofejí, jeho vliv byl pramalý.

Foto: profimedia.cz

2. Luka Jović, 2019, 66 milionů eur

Jovic v sezóně 2018/19 zářil na všech frontách. Soupeřům naháněl strach, jak v Bundeslize, tak i v Evropské lize. Díky čemuž přilákal pozornost madridských. Ti za něj neváhali zaplatit požadovanou výši a Jovic si to namířil na Santiago Bernabeu. Srb však na výkony z předešlé sezóny nenavázal. Pozornost na sebe poutal skrze disciplinární prohřešky. A v jednapadesáti zápasech se mu podařilo najít síť pouze třikrát.

Foto: profimedia.cz

1. Kaká, 2009, 65 milionů eur

Když Kaká přicházel do Realu byl ve svých nejlepších letech. Bylo mu sedmadvacet, byl na vrcholu svých sil, patřil k nejlepším na světě.  Kaká fotbal nehrál, on čaroval. Nicméně i jeho kouzla v Madridu pominula. Ničila jej zranění a brazilský kouzelník se nikdy nedokázal etablovat do základní sestavy. Situaci mu také ztížil příchod Mesuta Ozila, jenž se stal dvorním asistentem Cristiana Ronalda. Sám Kaká o svém působení v Madridu prohlásil následující. „Trochu jsem ztratil radost z hraní fotbalu," a bylo to znát.

Foto: profimedia.cz

Zdroj: Goal.com, transfermarkt.com