eFotbal

Od Davidse až po Ibrahimoviče aneb Hříšníci, kteří v historii Ligy mistrů spatřili nejčastěji červenou kartu

Od Davidse až po Ibrahimoviče aneb Hříšníci, kteří v historii Ligy mistrů spatřili nejčastěji červenou kartu
Od Davidse až po Ibrahimoviče aneb Hříšníci, kteří v historii Ligy mistrů spatřili nejčastěji červenou kartuFlashscore
Aby si hráč ve fotbale vykoledoval červenou kartu, nemusí dnes udělat ani zase až tak moc. Stačí jeden špatný souboj nebo kumulace menších činů kombinovaná s protestování a reptáním v doslechu rozhodčího, a už se rudý list tasí. Každý tým má ve svých řadách andílky, kteří se dopouští přestupků jen sporadicky, ale i vyhlášená kvítka, kterým červené karty nejsou cizí. A jak je to s nimi v Lize mistrů? Podívejme se na pět hříšníků, kteří ji v této prestižní soutěži obdrželi nejvíce.
Reklama
Reklama
5) Joel Veltman (3 červené karty)

Celou svou kariéru strávil v barvách Ajaxu, ale na konci července tohoto roku posílil Brighton. Nizozemský legionář je schopný defenzivní štít, ale často musí krotit své emoce. V Lize mistrů stihl odehrát jen 18 zápasů, což však stačilo, aby posbíral tři červené karty. Jednu z nich zaznamenal na podzim ve skupinové fázi, kdy Ajax zažil divokou přestřelku 4:4 s londýnskou Chelsea.

4) Vedat Inceefe (3 červené karty)

Bývalý turecký záložník strávil celou svou kariéru v rodné zemi, kde si Ligu mistrů vyzkoušel v barvách Galatasaraye Istanbul. V letech 1997 až 2003 odehrál na evropském kolbišti celkem 12 zápasů, ve kterých stihl posbírat tři červené karty. Pětinásobný vítěz turecké nejvyšší soutěže patřil k neoblíbeným soupeřům, u kterých bylo známo předem, že každý podstoupený souboj bude bolet.

3) Sergio Ramos (4 červené karty)

Jeden z nejlepších středních obránců historie na sebe nestrhává pozornost jen dobrými výkony, ale i četnými zkraty. V Lize mistrů viděl Sergio Ramos červenou kartu již ve čtyřech případech, ale najdou se i názory, že jich mělo být mnohem více. Oproti předešlým tvářím tohoto žebříčku ale odehrál v prestižní evropské soutěži už 124 zápasů.

2) Zlatan Ibrahimovič (4 červené karty)

V posledních letech je pro něj Liga mistrů tabu, ale je to také tím, že svá nejlepší léta má již za sebou a nějaký čas strávil za velkou louží. Dnes již osmatřicetiletý švédský kanonýr stále vykazuje kvalitu, ale zatím to nevypadá na to, že by si AC Milán soutěž nejlepších evropských klubů zahrálo. Dříve ale hrával Ligu mistrů pravidelně, ať už v barvách Ajaxu, Barcelony, Manchesteru United, PSG, Juventusu či Interu Milán. Celkem má na svém kontě 120 startů.

1) Edgar Davids (4 červené karty)

Na první pohled byste možná toto jméno netipovali, ale opak je pravdou. Nizozemský záložník ne jen tak pro nic za nic získal přezdívku „Pitbull“. Jeho přednostmi bylo zprotivit hru soupeři natolik, aby přestal být nebezpečným. I tak ale v 74 zápasech v Lize mistrů v barvách Interu a AC Milán, Juventusu či Ajaxu posbíral všechny čtyři červené karty součtem dvou žlutých.