eFotbal

Ödegaard si kvůli poraněnému kotníku nezahraje minimálně tři týdny

Ödegaard si kvůli poraněnému kotníku nezahraje minimálně tři týdny
Ödegaard si kvůli poraněnému kotníku nezahraje minimálně tři týdnyFlashscore
Minimálně tři týdny si od fotbalu bude muset odpočinout kapitán norské reprezentace a Arsenalu Martin Ödegaard. Pětadvacetiletý záložník utrpěl v pondělním utkání Ligy národů proti Rakousku zranění kotníku, kvůli němuž duel nedohrál. O době jeho absence informoval týmový lékař Norska Ola Sand.
Reklama
Reklama

[p][p]Ödegaard se zranil v druhém poločase utkání, které Norsko v Oslu vyhrálo 2:1, při souboji o míč s Christophem Baumgartnerem. Po několikaminutovém ošetření musel v 67. minutě střídat.

"Podobná poranění kotníku si často vyžádají minimálně tři týdny. Cokoli jiného je bonus. Může to trvat i déle. Zranění kotníku bývají velmi bolestivá. U Martina to bylo mimořádně bolestivé, měl velké obavy," prohlásil Sand.

Arteta má před náročným týdnem velké starosti, zraněný se do Londýna vrací i Ödegaard

Podle něj magnetická rezonance v Londýně ukázala, že se pravděpodobně nejedná o zlomeninu kotníku. Jinak by Ödegaard zmeškal minimálně šest týdnů.

"Kanonýrům" nepomůže v náročném programu s třemi zápasy na hřišti soupeřů během jednoho týdne. V neděli se londýnský celek představí na půdě svého největšího rivala Tottenhamu, o čtyři dny později zahájí Ligu mistrů v Bergamu a v neděli 22. září ho čeká šlágr na stadionu úřadujícího mistra Manchesteru City.