eFotbal

Odvádí skvělou práci, přesto nejsou v záři reflektorů. Pět nejvíce podceňovaných záložníků současnosti

Odvádí skvělou práci, přesto nejsou v záři reflektorů. Pět nejvíce podceňovaných záložníků současnosti
Odvádí skvělou práci, přesto nejsou v záři reflektorů. Pět nejvíce podceňovaných záložníků současnostiFlashscore
Záložníci hrají ve fotbale zásadní roli, neboť slouží jako spojovací článek mezi obranou a útokem. V mnohých případech jsou motory týmu, zodpovědní za kontrolu a plynulost hry, diktování tempa a distribuci míčů svým spoluhráčům. Navzdory této zásadní roli můžeme registrovat tváře, které odvádí skvělou práci, a přesto nesou v záři reflektorů. Podívejme se na pět nejvíce podceňovaných záložníků podle serveru sportskeeda.com.
Reklama
Reklama
5) Teun Koopmeiners (Atalanta)

Všestranně nadaný nizozemský legionář, který může tvořit hru, ale také být nebezpečným ofenzivním záložníkem. Jeho přednostmi je taktéž skvělá práce ve vzduchu, ale i dobré přihrávky a čich na góly. V týmu Atalanty Bergamo je vnímán jako velký dříč, přesto je špičkovými klubu stále poněkud přehlížen. Uplynulou sezónu zakončil s 35 starty napříč všemi soutěžemi, ve kterých si připsal 10 gólů a 4 asistence.

Foto: Atalanta BC

4) Mikel Merino (Real Sociedad)

Mikel Merino je jedním z nejvíce podceňovaných záložníků své generace hned z několika důvodů. V první řadě hraje na postu, který je často přehlížen fanoušky i odborníky. Disponuje však velkým talentem, umí skvěle rozehrávat hru a zakládat útoky. Většinu své dosavadní kariéry strávil v Realu Sociedad, týmu ze středu tabulky LaLigy, což omezilo jeho možnosti ukázat se širšímu publiku a taktéž mu to brání získávat cenné trofeje. Merina nenajde v pozici, ze které se dávají góly, ale je to skvělý článek na černou práci, kterou v týmu někdo dělat musí.

Foto: Real Sociedad

3) Dominik Szoboszlai (RB Lipsko)

V poslední době se stal nedílnou součástí základní sestavy Lipska. Ve svých dvaadvaceti letech má celou svou kariéru stále před sebou, přesto již nyní je u něj možné sledovat obrovský progres. Jako tvůrce hry se již osvědčil, navíc je obdařen výborným smyslem pro dávání gólů a nezapomeňme na jeho tvrdou střelu. Maďarský mladík by se neztratil i na zvučnější adrese, možná se tak stane již velmi brzy. Do té doby by mohl dále rozvíjet svůj talent právě v barvách Lipska.

Foto: RB Lipsko

2) Eduardo Camavinga (Real Madrid)

Dvacetiletý francouzský legionář by se měl stát v budoucnu velkou hvězdou Realu Madrid. O tomto talentovaném záložníkovi se kladně vyslovilo již několik špičkových trenérů a hráčů, přesto se mu větší pozornosti mezi fanoušky a médii nedostává. Camavinga zůstává stále tak trochu pod jejich radarem. Je to dáno i tím, že se mu zatím nepodařilo získat pravidelné místo v sestavě. Pokud se mu budou vyhýbat zranění, mohl by být do pár let jedním z nejlepších záložníků na světě.

Foto: Real Madrid CF

1) Nicolò Barella (Inter MIlán)

Odchovanec Cagliari je neoddiskutovatelným motorem Nerazzurri, což ostatně potvrzoval také ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru City. Již dříve byl považován za jeden z největších záložních talentů na této planetě, ale zároveň se mu nedostává pozornosti, kterou by si beze sporu zasloužil. Jedná se o vysoce kreativního hráče, který umí vytvářet šance, ale také vzít odpovědnost na sebe. Z jeho schopností těží také italská reprezentace. Na hřišti je to vždy houževnatý hráč, který pro svůj tým dýchá.

Foto: Inter Milán