eFotbal

Ofenzivu Slavie by měl posílit slovenský reprezentant Róbert Boženík

Ofenzivu Slavie by měl posílit slovenský reprezentant Róbert Boženík
Ofenzivu Slavie by měl posílit slovenský reprezentant Róbert BoženíkFlashscore
Slavia se musela po čtyřech letech dominance v první lize smířit s druhým místem, tudíž se předpokládá, že dojde k určitým personálním změnám. Její útočné řady by měla nově posílit perspektivní akvizice se zkušenostmi ze zahraničí.
Reklama
Reklama

O branky by se měl v příští sezóně postarat slovenský reprezentant Róbert Boženík, který od roku 2020 patří nizozemskému Feynoordu. 

Dvaadvacetiletý útočník se v klubu kata pohárových nadějí Slavie, rychle etabloval, začal střílet důležité branky a vysloužil si obdiv fanoušků. Situace se však začala otáčet v jeho neprospěch. Po zranění se nedokázal vrátit do předešlé formy a v letošní sezóně nastoupil v nizozemské Eredivisie pouze do jednoho utkání.

Klub jej tak poslal v lednu letošního roku na hostování do druholigového německého Düsseldorfu.

V druhé nejvyšší německé soutěži se mu již dostalo většího herního vytížení. Boženík odehrál 20 utkání, ve kterých vstřelil 2 branky, je však nutné podotknout, že do většiny z nich nastoupil jako náhradník.

Působiště v Düsseldorfu by však mělo mít pouze krátkého trvaní. Podle informací holandského stránky 1908.nl, by měl nadějný slovenský reprezentant zamířit do Slavie na hostování s následnou opcí. Cena hráče se dle Transfermarktu odhaduje na 1,5 milionů eur.

Slavia Praha se sice může pyšnit nejlepším útokem v proběhnuvší sezóně, avšak dozajista ocení svěží vítr do svých plachet, který může rodák z Terchové přinést.

Zdroj:1908.nl.  transfermarkt.com