eFotbal

Ohromná rána pro Bayern. Lewandowski otevřeně promluvil o své budoucnosti. Řešení je jen jedno

Ohromná rána pro Bayern. Lewandowski otevřeně promluvil o své budoucnosti. Řešení je jen jedno
Ohromná rána pro Bayern. Lewandowski otevřeně promluvil o své budoucnosti. Řešení je jen jednoFlashscore
Končí další éra. Třiatřicetiletý hvězdný polský útočník Robert Lewandowski považuje své angažmá v Bayernu Mnichov již za uzavřenou kapitolu a apeluje na vedení klubu, aby ho v létě pustilo jinam.
Reklama
Reklama

„Můj příběh v Bayernu je u konce. Po tom všem, co se stalo v posledních měsících, si nedokážu představit další úspěšnou spolupráci. Doufám, že mě v Mnichově nebudou držet jenom proto, že můžou. Přestup je nejlepším řešením pro všechny strany,“ sdělil obávaný kanonýr na srazu polské reprezentace, jehož slova vyšla na webu aktualne.cz.

Lewandowskému kontrakt vyprší za rok, nejvíce se však spekuluje o jeho přesunu do Barcelony. Varšavský rodák v Bayernu působí od roku 2014. S bavorským gigantem získal osm německých titulů a jedenkrát se radoval i z triumfu v Lize mistrů. Zároveň se stal sedminásobným nejlepším střelcem Bundesligy.

Lewandowski v minulé sezoně nastřílel v soutěžních zápasech 50 branek. Stačilo mu na to pouhých 46 utkání. Celkem však za Bayern nasázel neskutečných 344 gólů v 374 duelech, čímž překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Zdroj: aktualne.cz, ČTK