eFotbal

Opava napsala na Vysočině hororový prolog. Šťastný obrat Jihlavy nastartoval Selnar

Opava napsala na Vysočině hororový prolog. Šťastný obrat Jihlavy nastartoval Selnar
Opava napsala na Vysočině hororový prolog. Šťastný obrat Jihlavy nastartoval SelnarFlashscore
Jihlava v úvodním utkání nového ročníku Fortuna národní ligy zvítězila nad Opavou 2:1. V zápase dvou rozdílných poločasů otevřel skóre Filip Blecha, jenž přišel do slezského klubu z pražské Slavie před pouhými třemi dny. Domácí však dokázali odpovědět zásluhou úspěšně proměněné penalty Jakubem Selnarem. O chvíli později měli možnost pokutového kopu také Slezané, Matěj Hýbl ale zamířil pouze do tyče. O výhře Jihlavy v emotivním střetnutí tak rozhodl v nastaveném čase Tomáš Franěk.
Reklama
Reklama

1. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Opava 2:1 (0:0)

Branky: 82. Selnar z pen., 90.+5 Franěk - 68. Blecha. Rozhodčí: Trska - Šimáček, Černoevič. ŽK: Pešek, Selnar, Franěk - Helebrand, Haitl, Kadlec. Diváci: 568.

Letní přestávka domácího celku dlouho probíhala snově. Čtyři po sobě jdoucí výhry, včetně té nad Spartou, povzbudily fanoušky zkroušené vyčerpávajícím bojem o záchranu v předchozí sezoně. Vysočině však hrubě nevyšla generálka, v níž šestkrát inkasovala od Bohemians. Až do posledních minut minulého ročníku se strachovala o setrvání v soutěži také Opava, která navzdory přetrvávající nepříznivé finanční situaci posílila o dvě zvučná jména – forvarda Davida Vaněčka a záložníka Blechu.

Po opatrném úvodu, během kterého si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat delší tlak, se ve 12. minutě rozhodl prolomit střelecké prázdno Lukáš Fila. Jeho dalekonosná rána však cíl minula o několik metrů. Po půlhodině hry se po rychlém protiútoku odhodlal ke střele Selnar, jenže ani jeho pokus nevyvedl brankáře Adama Richtera z míry. Největší šanci prvního poločasu si pak po rohovém kopu ve 37. minutě vytvořila Vysočina, obětavá obrana Opavy ale balon v cestě do sítě zastavila.

Po změně stran zahrozili jako první domácí. V 50. minutě vypálil pohotově z otočky po závaru ve vápně kapitán Jihlavy Filip Vedral, ale ani tato střela se mezi tři tyče nevešla. O chvíli později vyrazil brankář Richter pokus Fily a následná dorážka orazítkovala horní tyč. Slezanům stačila na vstřelení gólu první větší příležitost. V 69. minutě rozveselil hrstku opavských příznivců přesnou ranou na zadní tyč Blecha, který se trefil hned ve svém prvním zápase v novém působišti. O 11 minut později si však po závaru před brankou vybojovali domácí pokutový kop. K němu se postavil Selnar a tvrdou ranou do pravého dolního rohu nedal Richterovi šanci. V 86. minutě se kopala penalta i na druhé straně po faulu na Samuela Šiguta. Hýbl však nasměroval míč jen do levé tyče brány Pavla Soukupa. V nastaveném čase nakonec rozhodl o výhře domácích prudkou střelou pod břevno střídající Franěk.

Povedenou přípravu tak Jihlava přenesla i do soutěžního utkání a na úvod druhé nejvyšší české ligy vyhrála. V příštím kole se 29. července představí v Líšni, Opava o den dříve přivítá Varnsdorf.