eFotbal

Opora Liverpoolu bude mít vlastní hřiště. V Senegalu vyroste Stadion Sadia Maného!

Opora Liverpoolu bude mít vlastní hřiště. V Senegalu vyroste Stadion Sadia Maného!
Opora Liverpoolu bude mít vlastní hřiště. V Senegalu vyroste Stadion Sadia Maného!Flashscore
Triumf na Africkém poháru národů nenechal senegalské politiky chladnými. A tak si hlavní opora reprezentačního týmu vysloužila postu nejvyšší. Vláda z Dakaru postaví v jeho rodném  regionu Sedhiou fotbalový stadion, který ponese jeho jméno.
Reklama
Reklama

Senegal nepřestává slavit své premiérové vítězství na nedávném Africkém poháru národů, jež se odehrálo v Kamerunu. A hlavní opora reprezentace, křídelník Liverpoolu Sadio Mané, který na turnaji vstřelil tři góly a k nim přidal dvě asistence plus proměnil rozhodující penaltu ve finálovém rozstřelu s Egyprem (poté co naopak nedal tu v základní hrací době), se dočkal od politiků velké a praktické pocty. Po nejvyšším státním vyznamenání, které všem hráčům týmu udělil prezident země Macky Sall, dostal Sané příslib, že v jeho rodném regionu Sedhiou vyroste fotbalový stadion nesoucí jeho jméno. 

"Chtěl bych dát jméno Sadio Mané stadionu v Sedhiou, abych vyjádřil uznání všech dcer a synů regionu vůči člověku, který dal celému lidstvu do povědomí Bambali a jeho regionální metropoli Sedhiou. Sadio Mané si tento dar opravdu zaslouží," komentoval rozhodnutí starosta Bambali Abdoulaye Diop, jehož výrok pro místní list Leral citovala agentura Reuters. "Mane udělal čest Senegalu, regionu Sedhiou a celému státu Casamanca," dodal Diop.

Sedhiou se nachází na jihozápadě Senegalu, žije v něm necelých 25 000 obyvatel a proslavily ho Maneho výkony v Liverpoolu a národním týmu. Stadion nesoucí jeho jméno by měl být postaven během následujících dvou let. Stadion je zatím poslední z řady poct a darů, kterými senegalští politici hráče krom státního vyznamenání zahrnuli. Vedle toho třeba každý člen týmu získal finanční odměnu zhruba ve výši ekvivalentu 100 tisíc amerických dolarů, stejně jako pozemek o velikosti 200 metrů čtverečních v hlavním městě Dakaru.

zdroj: Reuters