eFotbal

Pardubice před novou sezónou: Cílem je udržet nejvyšší soutěž

Pardubice před novou sezónou: Cílem je udržet nejvyšší soutěž
Pardubice před novou sezónou: Cílem je udržet nejvyšší soutěžFlashscore
Největší překvapení loňské sezóny Fortuna ligy Pardubice touží do druhé prvoligové sezóny především o to, aby se klub stabilizoval v nejvyšší soutěži a neřešil problémy se záchranou. V klubu rovněž již vyhlíží nový stadion.
Reklama
Reklama

„Všichni víme, že druhá sezóna bude náročná, všichni si na nás dají velký pozor. Náš cíl je pořád stejný – zachovat prvoligovou příslušnost a na jaře 2023 přivést první ligu do Pardubic,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci předseda klubu Vladimír Pitter a zmínil i to, jak je to nyní s pardubickým stadionem. „Dneska už se pracuje na novém stadionu. Někomu se může zdát, že se po demolici nic neděje, ale není tomu tak. Všechno běží podle plánu, společnost připravuje finální podobu stadionu,“ vysvětlil.

Podle něj by si „Perníkáři“ mohli na novém a vlastním stadionu zahrát už na jaře 2023. „Komunikujeme s městem, s primátorem. Věřím, že v lednu 2023 bude stadion předán včetně zkušebního provozu do nájmu našeho klubu. Na jaře už bychom chtěli hrát u nás v Pardubicích,“ sdělil Pitter k tradičně palčivému a bolestivému téma Východočechů.

A jaká byla příprava Pardubic? „Léto bylo podobné jako roky předtím. Měli jsme ale víc času na tvorbu kádru, měli jsme totiž klidnější jaro. Pozvali jsme hodně hráčů na zkoušku a nechtěli jsme šlápnout vedle,“ těší sportovního ředitele Víta Zavřela, který by ještě rád kádr trochu doplnil. „Za sebe cítím obrovskou zodpovědnost, protože chceme do Pardubic přivést první ligu. Letos už nás nikdo nepodcení, budeme to mít těžší. Chtěl jsem posílit útok, s tím nejsem spokojený. Ještě bychom rádi přivedli dvě posily, ale nechceme se unáhlit,“ vysvětlil Zavřel s tím, že Pardubice nyní čekají na případné posílení podle toho, jak dopadnou české kluby v pohárové Evropě.

„Přišli kluci s perspektivou, talentovaní, ale málokdo z nich má zkušenosti. Bude ho hlavně o trpělivosti. Příprava je stejná pro všechny, ale chtěl bych, abychom se ještě víc poznali,“ uvedl na tiskovce trenér „Perníkářů“ Jiří Krejčí. Toho netěší vleklé problémy s epidemií koronaviru, která ovlivnila příchody a výkony některých posil. „Limitují je nižší zkušenosti. Někteří taky kvůli covidu neměli takovou zápasovou zátěž. Mají perspektivu, ale herní praxe je nenahraditelná a ta jim chyběla,“ naznačil trenér Pardubic, co jej v přípravě jeho mužstva trápilo.

Změny v kádru FK Pardubice:

Příchody do týmu: Jan Halász (Plzeň) – přestup Ramos Junior (Angra dos Reis) – přestup Jakub Markovič (Slavia) – hostování Michal Beran (Slavia) – hostování Lukáš Červ (Slavia) – hostování Ladislav Dufek (Mladá Boleslav) – hostování Adam Lupač (Benešov) – hostování

S touto novou sedmičkou v kádru bude chtít Slavie znovu vyhrát ligu a uspět v Evropě