eFotbal

Pardubický Kováč už by se nemusel mračit. Z Mladé Boleslavi obdržel tvrdého "blázna" i exopavský klenot

eFotbal
Pardubický Kováč už by se nemusel mračit. Z Mladé Boleslavi obdržel tvrdého "blázna" i exopavský klenot
Pardubický Kováč už by se nemusel mračit. Z Mladé Boleslavi obdržel tvrdého "blázna" i exopavský klenotFlashscore
Poslední týn FORTUNA:LIGY z Pardubic se tento týden výrazně posílil v Mladé Boleslavi, odkud si vypůjčil hned dva perspektivní mladíky.
Reklama
Reklama

Dvaadvacetiletý střední záložník Denis Darmovzal dorazil na zrekonstruovaný Letní stadion na osmnáctiměsíční hostování s opcí.

"Do Pardubic přicházím zachránit ligu. Chceme udržet FORTUNA:LIGU pro další sezóny. Co se týká mé osobní ambice, chci se v pardubickém klubu nadále zlepšovat," citoval exopavskou oporu web fkpardubice.cz.

Nedlouho po něm se potvrdil i příchod jednadvacetiletého forvarda s minulostí ve Slavii či Ústí nad Labem Ladislava Krobota, kterému se podařilo zapsat mezi střelce i v generálce proti Viktorii Žižkov (3:1).

Ten by měl pod koučem Radoslavem Kováčem operovat nejméně půl roku. "Slibuju si, že si pomůžeme navzájem. Chci, aby se Pardubice zachránily, myslím si, že určitě patří do ligy. I já se těším na nový stadion. Bylo by skvělé z něj udělat pevnost a zachránit ligu," pronesl někdejší mládežnický reprezentant Česka, který se dobře zná například s Markovičem, Vlčkem či Ichou.

Soutěžní debut může z jeho strany přijít již v neděli odpoledne na libereckém stadionu U Nisy. Co vše od něj může východočeské publikum čekat?

"Nejlépe se cítím asi jako hrotový útočník. Zvládnu zahrát i podhrotového útočníka, dřív jsem býval střední záložník. Křídla a kraje mi moc nejdou, ale ve středu hřiště se cítím dobře kdekoliv. S výjimkou pozice stopera. Mám rád tvrdou, důraznou a emocionální hru. A na hřišti jsem trochu blázen," přiznal Krobot.

Čtyři tváře, které už nemají Slavii co dát a úřadující vicemistr z Vršovic by šlapal i bez jejich přičinění?