eFotbal

Pedri získal pro Barcelonu skalp Sevilly, Betis si zastřílel proti Osasuně

Pedri získal pro Barcelonu skalp Sevilly, Betis si zastřílel proti Osasuně
Pedri získal pro Barcelonu skalp Sevilly, Betis si zastřílel proti OsasuněFlashscore
Třicátým kolem pokračuje o víkendu též španělská nejvyšší soutěž. Došlo k jednomu velkému překvapení i na usmolené výhry velkých favoritů.
Reklama
Reklama

Geafe, za které nemohl kvůli karetnímu trestu nastoupit český záložník Jakub Jankto, zvládlo po několika remízových duelech duel s Mallorcou, který byl soubojem klubů přímých ohrožených sestupem. Právě Mallorce nepomohla ani změna trenéra. Getafe má po výhře naskok šesti bodů právě na Mallorcu.

Šok způsobili fotbalisté posledního Levante, kteří získali skalp čtvrtfinalisty Ligy mistrů. Toho porazili fotbalisté posledního celku španělské La Ligy po výtečném výkonu 2:0. Hosté přitom otevřeli utkání na šance, ale efektivněji prosté hráli domácí fotbalisté, kteří Villarrealu zkomplikovali jeho boj o evropské poháry. Dvěma brankami se zaskvěl kapitán domácího Levante Morales.

Fotbalisté vedoucího Realu Madrid porazili ve skvělém utkání Celtu de Vigo. Domácí fotbalisté však favorizovanému "Bílému baletu" nedarovali nic zadarmo. Pro klub z Madridu znamená vitězství důležité tři body do boje o titul. Klubu ze Santiaga Bernabéu v cestě za třemi body výrazně pomohly i tři nařízené penalty, z nichž dvě se Karimu Benzemovi podařilo úspěšně proměnit.

Ještě v 75. minutě to vypadalo, že si mistrovské uzme tři body za upracovanou a výhru 1:0. Po matném vákonu však přišel do na hřiště Matheus Cunha, který madridský klub poslal za třemi body. Alavés po sympatickém, ale výsledkově neúspěšném utkání klesl na dno své sotěže.

Bilbao přivítalo na své půdě Elche a diváci byli svědky první branky krátce po půlhodině hry. Berenguer poslal domácí do vedení a další změna skóre nastala až čtyři minuty před koncem, kdy náskok pojistil Villalibre. Josan v nastavení pak jen snížil na konečných 2:1.

V posledním pondělním utkání kola pak tři body urval Real Sociedad, který si na víítězný gól musel počkat až do 96. minuty, kdy mu vítězství z penalty trefil Isak.

La Liga, 30. kolo:

Getafe - MallorcaBranka: 82. B. Mayoral.

Levante - Villarreal 2:0 (0:0)Branky: 68. Morales a 90+1. Morales.

Celta de Vigo - Real Madrid 1:2 (0:1)Branky: 53. Nolito – 19. a 70. Benzema oba z pen.

Atlético Madrid - Alavés 4:1 (1:0)Branky: 11. Félix (Vrsaljko), 75. L. Suárez pen., 82. Félix, 90. L. Suárez – 63. Escalante

Athletic - Elche 2:1 (1:0)Branky: 32. Berenguer, 86. Villalibre - 90+2. Josan

Betis - Osasuna 4:1 (2:0)Branky: 34. a 45+1. Juanmi, 82. Carvalho, 88. Moreno - 65. Budimir

Granada - Vallecano 2:2 (0:2)Branky: 67. Molina, 90+3. z penalty Milla - 6. Catena, 17. Guardiola

Valencia - Cádiz 0:0

Barcelona - Sevilla 1:0 (0:0)Branka: 72. Pedri

Real Sociedad - Espanyol 1:0 (0:0)Branka:  90 (+6). Isak (z pen.)