eFotbal

Pepe vyfoukl Tottimu rekord Ligy mistrů: To, že v mém věku pořád hraju, je výsledkem tvrdé práce, oběti a vášně

Pepe vyfoukl Tottimu rekord Ligy mistrů: To, že v mém věku pořád hraju, je výsledkem tvrdé práce, oběti a vášně
Pepe vyfoukl Tottimu rekord Ligy mistrů: To, že v mém věku pořád hraju, je výsledkem tvrdé práce, oběti a vášněFlashscore
Portugalský veterán Pepe je od úterního večera novým rekordmanem Ligy mistrů. Jako nejstarší hráč dokázal ve věku 40 let a 254 dnů skórovat. Navíc přispěl k výhře nad Antverpami a dodržel slib, který dal své matce. Historický gól jí mistr Evropy z roku 2016 také věnoval.
Reklama
Reklama

"Je to úžasný den, jedinečný, protože mamka má narozeniny. Slíbil jsem jí, že udělám všechno pro to, abych dal gól," řekl šťastný střelec novinářům a poslal pozdravy do rodné Brazílie, odkud odešel jako teenager.

Portugalsko se stalo pro něj novým domovem, jeho reprezentační dres oblékl už ve 134 zápasech, střelecky se v nich prosadil osmkrát.

Kane by se potřeboval trefit do černého i na poli nemovitostí, od léta ho stál pobyt v hotelu milion eur

"To, že můžu v mém věku pořád hrát, je výsledkem tvrdé práce, oběti a vášně," dodal Pepe. Nejen matka Rosilene oslavila jeho trefu v nastaveném čase, kterou Pepe pečetil výhru 2:0.

Překonal tak rekord bývalého italského kanonýra Francesca Tottiho, jenž dal v Lize mistrů poslední branku v 38 letech a 59 dnech. Bylo to před devíti lety.

PŘEHLED NEJSTARŠÍCH STŘELCŮ V LIZE MISTRŮ:

1. Pepe (40 let a 254 dní) - 7. listopad 2023 a utkání FC Porto proti Antverpám2. Francesco Totti (38 let a 59 dní) - 25. listopad 2014 a utkání AS Řím proti CSKA Moskva3. Ryan Giggs (37 let a 290 dní) - 14. září 2011 a utkání Manchesteru United proti Benfice4.Filippo Inzaghi (37 let a 87 dní) - 3. listopad 2010 a utkání AC Milán proti Realu Madrid5. Javier Zanetti (37 let a 72 dní) - 20. říjen 2010 a utkání Interu Milán proti Tottenhamu