eFotbal

Pět hráčů, které už v příští sezóně v dresu Paris Saint-Germain nejspíš neuvidíme

Pět hráčů, které už v příští sezóně v dresu Paris Saint-Germain nejspíš neuvidíme
Pět hráčů, které už v příští sezóně v dresu Paris Saint-Germain nejspíš neuvidímeFlashscore
Jestli má některý tým blízko k někdejším Los Galactiocos Realu Madrid, je to PSG. V bráně Donnarumma, v obraně Ramos, v záloze třeba Verratti a o útoku netřeba se bavit. Udržovat Los Galacticos nicméně něco stojí. Třeba velký “obrat” hráčů. Která jména se mezi “hvězdami na obloze” neuchytila a půjdou zřejmě po sezóně o dům dál?
Reklama
Reklama
Layvin Kurzawa

Kdysi velký talent na levém kraji obrany zapadl. Vedle Nuna Mendese a Juana Bernata si prakticky nekopl, v této sezóně odehrál pouhých devět minut v soutěžních utkáních. A jeho plat není nejnižší, takže PSG nebude mít problém se Kurzawy zbavit. Zájem má být z Anglie i Španělska.

Julian Draxler

Julian Draxler, který byl kdysi považován za senzaci, se v této sezóně stal v Parku princů spíše opomenutým hráčem. Díky Lionelu Messimu, Angelovi Di Maríovi, Kylianu Mbappému a Neymarovi neměl Němec šanci nastoupit v největších zápasech. Osmadvacetiletý hráč odehrál v 19 zápasech napříč všemi soutěžemi pouze 837 minut, ve kterých zaznamenal dva góly a dvě asistence. Mauricio Pochettino není z těch, kteří by hazardovali, což znamená, že Draxlerova situace se v nejbližších dnech pravděpodobně nezlepší. Zájem má být v severním Londýně.

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum přišel do PSG jako volný hráč před sezonou 2021-22. Měl Pařížanům nabídnout všestrannost a dynamiku ve středu pole.  Bohužel se v klubu těžko prosazoval a v současné době se ani zdaleka neblíží svým minulým liverpoolským výšinám. Ve 27 vystoupeních napříč soutěžemi zaznamenal pouze tři góly a dvě asistence, což je na jeho poměry podprůměrné. Takže jeho epizoda v hlavním městě Francie brzy skončí. Zájem má mít opět Tottenham, který možný transfer sondoval již v zimní pauze.

Mauro Icardi

PSG si před sezónou 2020-21 zajistilo jeho služby za 50 milionů eur. Argentinský útočník se ale od té doby v Paris Saint-Germain těžko prosazuje. V této sezoně nastoupil do 26 zápasů ve všech soutěžích a odehrál celkem 1258 minut fotbalu. Vzhledem k tomu, jak ambiciózní PSG je, se těžko ubránit dojmu, že s jeho výkony není spokojenost. Pokud tak přijde nabídka, která PSG umožní kompenzovat alespoň část ztrát, Icardiho odchod je velmi pravděpodobný.

Kylian Mbappé

V podstatě sem nepatří, protože jeho odchod není z perspektivy Saint-Germain žádaný. Ale je na druhou stranu pravda, že jej v dresu PSG příští rok asi neuvidíme.  Mbappému končí smlouva, PSG není schopno jej přes veškerou snahu přesvědčit aby podepsal novou a Real nebo eventuálně Liverpool - podle spekulací - se už těší na přírůstek v podobě jednoho z nejtalentovanějších hráčů nastupující generace.

zdroj: Sporskeeda