eFotbal

Pět hvězd, které v lednu mohou změnit dres: rozjetý bombarďák ze Stuttgartu, odstavený Sancho i motivovaný Ramsdale

Pět hvězd, které v lednu mohou změnit dres: rozjetý bombarďák ze Stuttgartu, odstavený Sancho i motivovaný Ramsdale
Pět hvězd, které v lednu mohou změnit dres: rozjetý bombarďák ze Stuttgartu, odstavený Sancho i motivovaný RamsdaleFlashscore
Leden se blíží, experti i fanoušci jsou v pozoru, velkokluby jistě chystají miliony na posily. Server efotbal.cz se pokusil vybrat pět jmen, které by mohly stát o změnu dresu. Měnit dres by během příštího měsíce mohl třeba kapitán Chelsea Conor Gallagher, na vedlejší kolej odsunutý Jadon Sancho z Manchesteru United, nebo třeba rozpumpovaný kanonýr Stuttgartu Serhou Guirassy. Podobným tématům se ostatně věnují média po celém světě.
Reklama
Reklama

Možná je pro někoho zarážející, že je na seznamu hráčů, kteří by mohli měnit už v lednu dres, Conor Gallagher. Pětadvacetiletý chlapík má na Stamford Bridge smlouvu ještě rok. O tom, že by se ale chystal podpis nové smlouvy, zatím nepadlo jediné slovo. O hráče měl už dříve zájem Everton a opakovaně londýnský rival Tottenham.  Pokud některý ze zájemců bude ochotný za hráče zaplatit padesát milionů liber, experti tuší, že na takovou nabídku budou šéfové Blues slyšet.

foto: @ Chelsea FC

V jiné pozici je Jadon Sancho. Ten je od září mimo kádr Manchesteru United, když kritizoval nizozemského manažera Ten Haga. Rudí ďáblové se nebudou bránit prodeji hráče, otázkou však bude výše odstupného. To by se mělo pohybovat kolem 65 milionů liber. Možná se objeví další nabídka ze Saúdské Arábie, na tu první však hráč neslyšel…

Pro evropské konkurenty by mohlo být překážkou, že Sancho odehrál poslední utkání 26. srpna. Sancho netrénoval s týmem, média informovala o výpadcích hráče v tréninku kvůli nemoci. Nejvíce se v souvislosti s hráčem skloňuje hostování v Borussii Dortmund, jak reálné však je, to se teprve uvidí v lednu. Zájem Juventusu a RB Lipsko ochladl po zjištění, že hráč bere 200 000 liber týdně. Možná, kdyby se Manchester United podílel dál na placení hráče, by k dohodě mohlo dojít.

foto: @ Manchester United FC

Aaron Ramsdale přišel o místo v sestavě Arsenalu a teď se o něm mluví jako o hráči, který z Emirates určitě během zimy odejde. Změna dresu je v jeho zájmu, tedy pokud se chce udržet v anglické reprezentaci a zahrát si v roce 2024 na Euru. Mluví se o vážném zájmu Newcastlu, jehož jednička Pope je kvůli zranění dlouhodobě mimo hru. Háček je v tom, že Arsenal těžko bude chtít posilovat konkurenta v boji o mistrovský titul. Klub chce hráče udržet do konce sezony. Pokud by měl v zimě odejít, bude to stát případného zájemce pořádný ranec. Ramsdale má v klubu totiž dlouhodobou smlouvu.

foto: @ Profimedia

Giovanni Reyna patří mezi obrovské talenty světového fotbalu, jenže hráč si prošel velmi turbulentním obdobím a za posledních osmnáct měsíců posbíral sotva 800 odehraných minut. To jen naznačuje stagnaci hráče. Nastartovat by jej mohla snad právě změna dresu. Experti v Německu prorokují, že hráč nemá v současné chvíli a formě na to, aby se propracoval do základu Dortmundu. Otázkou je, zda po mladém hráči někdo sáhne, když za Borussii moc nenastupoval.

foto: @ Borussia Dortmund

Jiný případ je Serhou Guirassy. Ten má ve smlouvě klauzuli o uvolnění za 17,5 milionu eur. Stuttgart se snažil pojistit si hráče novým kontraktem, ale nebyl úspěšný. Výstupní klauzule se na konci sezony zvýší na dvacet milionů euro, i proto se zájemci o služby hráče budou snažit realizovat přestup co nejdříve.

Stuttgart má za sebou úžasný podzim. Vše ještě vyšperkovala Guirassyho individuální forma – 17 nastřílených gólů ve 14 zápasech – z něj udělala hvězdu. Šikovný, technický útočník, který se nebojí kombinace, bude jistě lednovým přestupovým hitem. Mluví se o vážném zájmu klubů z anglické Premier Legaue. Pro hráče, kterému je 27 let, budou jistě nabídky z prestižní soutěže znamenat velké pokušení.

foto: © VfB Stuttgart

Součkův gól rozvášnil Anglii. West Ham slaví, Arsenal se podruhé v sezoně zlobí na VAR