eFotbal

Pět nejdražších příchodů do Ligue 1 před novým ročníkem. Dominanci PSG narušuje rekordní posila Nice

Pět nejdražších příchodů do Ligue 1 před novým ročníkem. Dominanci PSG narušuje rekordní posila Nice
Pět nejdražších příchodů do Ligue 1 před novým ročníkem. Dominanci PSG narušuje rekordní posila NiceFlashscore
Tento víkend startují hned tři z pěti nejlepších fotbalových soutěží světa. Kromě Premier League a LaLigy se odehrají první minuty ročníku 2023/24 taktéž v rámci francouzské Ligue 1. Do soutěže, která bývá ve společnosti ostatních TOP lig častokrát přehlížena, přišla přitom před jejím startem velká spousta zajímavých jmen. Za řeč stojí i přestupy přímo v rozmezí Francie. Pojďme se s pomocí serveru tranfermarkt.com podívat na pět nejdražších příchodů do francouzských celků před startem nového ročníku.
Reklama
Reklama
1. Manuel Ugarte – PSG (60 mil. eur)

Není divu, že žebříčku vévodí nová posila PSG. Dle portálu transfermarkt.com utratili Pařížané od sezony 2017/18 za nově příchozí hráče přes jednu miliardu eur. Druhé Monako za tuto dobu zaplatilo na přestupním trhu skoro o polovinu méně.

Uruguayec Ugarte přišel pod Eiffelovu věž z lisabonského Sportingu. Dvaadvacetiletý hráč strávil v dresu bývalého klubu Cristiana Ronalda celkem dvě sezony. Nestřílel branky, zato tvrdil muziku na pozici defenzivního záložníka. Za poslední půlrok se hodnota mladého středopolaře zdvojnásobila a vedení PSG už nevydrželo čekat. Budoucí konkurence Marca Verrattiho už nasbírala i osm startů za seniorský národní tým Uruguaye.

Zdroj: PSG

2. Lucas Hernández – PSG (45 mil. eur)

Ani v případě druhého nejdražšího fotbalisty žebříčku nemusíme jezdit pryč z hlavního města Francie. Fotbalisty PSG doplnil hráč s bohatými zkušenostmi z nejlepších evropských celků. Krajní obránce či stoper Hernández prošel Atléticem Madrid a Bayernem Mnichov a v sedmadvaceti letech si premiérově vyzkouší angažmá v zemi, ve které se narodil.

Otazníkem vznášejícím se nad francouzským reprezentantem je jeho zdravotní stav. V poslední sezoně v Německu odehrál pouze jedenáct zápasů, než si přetrhl křížový vaz v koleni. Hernández s vážným zraněním laboroval od listopadu. Nyní se zdá být opět zdravý, jelikož naskočil do předsezonních zápasů v novém týmu, avšak zranění podobného rázu není radno podceňovat.

Zdroj: FC Bayern Munich

3. Hugo Ekitiké – PSG (28,5 mil. eur)

Do třetice všeho dobrého. Vedení PSG přivedlo i třetího nejdražšího hráče letního přestupního období v rámci francouzské nejvyšší soutěže. Na rozdíl od Ugarteho a Hernándeze zde francouzský hegemon sahá po odzkoušené variantě. Ekitiké totiž v Paříži působil už v loňské sezoně jako host z Reims.

Pařížany zaujala Ekitikého výborná sezona 2021/22. Tehdy devatenáctiletý útočník vlétl do Ligue 1 jako uragán, když v průměrném Reims zapsal deset ligových branek. Ekitiké proto zamířil do Paříže na zkušenou. Mladý Francouz obstál i v náročnějším prostředí a PSG neváhalo hráče pořídit natrvalo.

Zdroj: PSG

4. Terem Moffi – Nice (22,5 mil. eur)

Vítanou změnou v paradigmatu je nigerijský útočník Moffi. Čtyřiadvacetiletého hráče do svých řad přivedlo Nice. Celek z Francouzské riviéry Moffiho testoval formou půlročního hostování z Lorientu. Hráč během jara naplnil očekávání, když za Nice vstřelil šest branek a přidal tři asistence. Klub se ho tak rozhodl vyplatit.

Moffi je nejdražším příchodem v historii klubu. O několik svazků eurových bankovek překonal příchody Sofiana Diopa a Kaspera Dolberga. Nice sází na útočníka již prověřeného fyzicky náročnou francouzskou ligou. Nigérijec v této zemi působí od sezony 2020/21.

Zdroj: OGC Nice

5. Kang-in Lee – PSG (22 mil. eur)

Po krátké odbočce na jih Francie uzavřeme žebříček dalším příchodem do PSG. Vedení Paříže se rozhodlo z Mallorcy vytáhnout hráče odkojeného španělským fotbalem. Mladý Korejec opustil svou rodnou zemi už jako desetiletý. První starty v LaLize zapsal v dresu Valencie, jejíž mládežnickou akademií prošel. Avšak stabilním členem základní sestavy se stal až na Mallorce. Kang-in Lee se na hřišti nejraději pohybuje na pozici 10, ovšem obstojí i na obou křídlech.

Korejec žebříček přestupů uzavírá. Nevešlo se do něj hned několik zajímavých přestupů uvnitř Ligue 1. Za zmínku stojí odchody opor svých mužstev Ludovica Blase (Nantes) a Enza La Féeho (Lorient) do Rennes. Sparťanský fanoušek zaznamenal rovněž přesun mladého útočníka Hakona Haraldssona z Kodaně do Lille.

Zdroj: PSG