eFotbal

Pět nejhodnotnějších fotbalistů, kteří si ještě nekopli v Lize mistrů

Pět nejhodnotnějších fotbalistů, kteří si ještě nekopli v Lize mistrů
Pět nejhodnotnějších fotbalistů, kteří si ještě nekopli v Lize mistrůFlashscore
Nejlepší klubová soutěž fotbalové Evropy přitahuje nejlepší fotbalisty? Obecně to pravda samozřejmě je, výjimky se ale též najdou. I supertalentům, jejichž hodnota se počítá v desítkách milionů eur a kteří jsou v hledáčku světových velkoklubů může start v Lize mistrů v osobních statistikách - na rozdíl třeba od hráčů Šerifu Tiraspol - chybět. Kterých pět je z nich momentálně nejdražších (ceny dle webu Transfermarkt)?
Reklama
Reklama
5) Richarlison - Everton - 55 mil. eur

Jeho příchod do Eertonu měl symbolizovat ambice Evertonu vrátit se do nejvyšší společnosti, kam se naposledy podíval v sezóně 2005/06.  Brazilec už za Toffees odehrál 125 zápasů, v kterých nastřílel 44 gólů, tým z Merseyside se zatím nikde na dohled Ligy mistrů na konci sezóny přes nesporně talentovaný kádr neobjevil. A tak se pravidelně objevují spekulace o prodeji, respektive Richarlisonově touze udělat další krok ve své kariéře. Velký zájem mají prý mít v Paříži.

4) Bukayo Saka - Arsenal - 65 mil. eur

V sezóně, kdy Arsenal dopadl tak špatně, že se po 26 letech nedokázal kvalifikovat do evropských pohárů (byť k dispozici nově byla i Konferenční liga) byl dvacetiletý odchovanec jedním z mála úkazů, které dokázali frustrovaným fanouškům Gooners vlít do žil trochu optimismu.  Saka je postupně broušeným diamantem sestavy Arsenalu a o jeho možném odchodu se zatím ani nespekuluje. Pokud by ale pohárové sucho pokračovalo, situace se může rychle změnít. 

3) Florian Wirtz - Leverkusen - 65 mil. eur

Stihne to v Leverkusenu, nebo si Ligu mistrů zkusí na nějaké lepší adrese jako desítkami milionů eur obtěžkaný nákup. Experti tipují spíše druhou možnost. A to především proto, že ačkoliv Bayer má letos opět nakročeno ke hře o místo v TOP4 a kvalifikaci do nejlepší evropské pohárové soutěže, Wirtz podobně jako jeho předchůdce Havertz tým ze Severního Porýní přerůstá, lasa nad jeho hlavou létají a němečtí bafuňáři slyší na dobrou nabídku.   

2) Mikel Oyarzabal - San Sebastian - 70 mil. eur

Další případ, kdy hráč přerostl svůj domovský klub. Oyarzabal už doma musí mít stohy odmítnutých nabídek, 24letý hráč, jež dokázal své kvality potvrdit už i na mezinárodním poli v rámci španělské reprezentace, nicméně stále zůstává věrný San Sebastianu a při letošních problémech Barcelony zjevně věří, že by si Schillerovu znělku mohl poslechnou právě v dresu Erreally. Pokud by i tento pokus skončil zklamáním, o kreativního záložníka mezi přímými účastníky LM jistě zájem bude.  

1) Declan Rice - West Ham United - 70 mil. eur

Díky partnerství s Tomášem Součkem v záloze West Ham United asi nejznámější jméno po českého fandu. Rice je v tuto chvíli asi největším talentem a nejlepším hráčem působícím mimo anglickou Big6 a David Moyes na něm staví své plány na opětovné proniknutí do pohárů (byť Alexe Krále si pořídil pro případ kdyby … ). Rice je žhavým předmětem spekulací anglického bulváru, zájem má mít Chelsea i Manchester United, na jeho jménu prý visí cenovka s devíti cihframi. V librách. Bylo by docela překvapení, kdyby v příští sezóně Ligu mistrů nehrál. 

zdroj: Sportskeeda