eFotbal

Pět nejproduktivnějších střelců dosavadního průběhu Ligy mistrů. Dva mlsají na Plzni, Haaland zde čelo “jen” sdílí

Pět nejproduktivnějších střelců dosavadního průběhu Ligy mistrů. Dva mlsají na Plzni, Haaland zde čelo “jen” sdílí
Pět nejproduktivnějších střelců dosavadního průběhu Ligy mistrů. Dva mlsají na Plzni, Haaland zde čelo “jen” sdílíFlashscore
Nejlepší klubová soutěž evropského kontinentu má za sebou dvě třetiny svých základních skupin. A čtyři odehrané zápasy znamenají, že na čele tabulky nejproduktivnějších střelců se začínají objevovat “staří známí.”
Reklama
Reklama
Giacomo Raspadori (Neapol) 4 + 1

Dvaadvacetiletý hráč je v této sezoně zatím jedním z největších objevů TOP5 evropských lig a skutečnost, že v ofenzivní linii Neapole zatím zastiňuje i Osimhena mluví za vše. Při své ligomistrovské bilanci, kdy Raspadori zatím vstřelil čtyři góly a zaznamenal jednu asistenci, si nejvíc pochutnal na Ajaxu (tři góly) a teprve až v posledních utkáních dostává od Spalettiho plnou minutáž. Bude zajímavé sledovat, zda si mladík udrží přízeň trenéra i střeleckou potenci, skutečnost, že po Ravanellim a Del Pierovi se Raspadori stal teprve třetím italským hráčem, který skóroval v každém ze svých prvních tří zápasů Ligy mistrů naznačuje, hráč jakého kalibru tady roste.

zdroj: SSC Neapol

Leroy Sané (Bayern Mnichov) 4 + 2

Šestadvacetiletý hráč je i po příchodu Sadia Maného nejlepším útočníkem Bayernu Mnichov v dosavadním průběhu soutěže. Skvělou formu si přitom drží dlouhodobě, německý útočník se přímo podílel na 17 gólech Bayernu v posledních 14 vystoupeních v této soutěži. A letošní produktivita naznačuje, že to nebylo způsobeno jen tím, že by Lewandowski dokázal do brány dostat i přihrávku od invalidního asistenta. Saneho intuice v útoku tak letos pomohla Bayernu Mnichov zajistit si už účast ve vyřazovací fázi soutěže a pro Juliana Nagelsmanna zůstává klíčovým hráčem.

zdroj: FC Bayern Mnichov

Mohamed Salah (Liverpool) 5 + 0

Až do 76. minuty středečního utkání v Ibrox Parku Mo Salah byl spíš jen odstínem svého “já” z předchozích sezón a angličtí novináři ve velkém spekulovali, jestli jeho éra nekončí (třeba kvůli odchodu letitého parťáka Maného) stejně jako ta Kloppova. Dva góly v předchozích třech zápasech LM nebyly na střelce jeho parametrů, při kulhavých výkonech Liverpoolu, dostatečné. Pak se nicméně Egypťan nastartoval a za tří asistencí Dioga Joty během 384 sekund smázl rekord Ligy mistrů co se týká nejrychlejšího hattricku. Výše zmíněné spekulace popřeny, odnesli to Rangers.

zdroj: Liverpool FC

Erling Haaland (Manchester City) 5 + 0

zdroj: Manchester City FC

Ano, Haaland je fenomén (nejen) letošní sezóny a snad jen skutečnost, že Guardiola se rozhodl v Kodani ohrát jeho backup Juliana Alvaréze zabránil dvaadvacetiletému Norovi, aby ovládl i tuto tabulky střelců. Takhle se o čelo přetahuje s dalšími dvěma hráči. Norský reprezentant potvrzuje na hrotu City svou fenomenalitu, když vstřelil 28 gólů ve 22 vystoupeních, pro Guardiolu nicméně bude zásadní, aby si svou produktivitu udržel do jarních měsíců, kdy se v závěrečných kolech bude rozhodovat o udělení poháru, po kterém na Etihad Stadium tak významně touží.

Robert Lewandowski (Barcelona) 5 + 0

zdroj: FC Barcelona

Jestli měl někdo obavy, jak se čtyřiatřicetiletý Polák srovná se svým odchodem z Bayernu a jestli mu v Katalánsku nevyschne střelný prach, Lewowa statistika z dosavadního průběhu Ligy mistrů doplněná o vedení v tabulce střelců La Ligy s devíti brankami po osmi kolech, dává těmto skeptikům jasnou odpověď. Dá se říci, že kdyby Haaland na severu Anglie nepředváděl v podstatě nadpozemské střelecké výkony, Lewandowského produktivita by se celoevropsky blahořečila. Takhle se polský střelec - který se ze svého 3. místa v historické střelecké tabulce na Messiho s Ronaldem asi nedotáhne - může těšit, že zatím jeho poslední gól v nastavení proti Interu pomohl udržet Barcelonu ve hře o postup.