eFotbal

Pět pádných důvodů, proč je třeba brát v boji o postup do první ligy vážně právě Příbram

Pět pádných důvodů, proč je třeba brát v boji o postup do první ligy vážně právě Příbram
Pět pádných důvodů, proč je třeba brát v boji o postup do první ligy vážně právě PříbramFlashscore
Nedívá se náhodou Tomáš Zápotočný na hodinky kvůli tomu, jestli už nenadešel čas postoupit s Příbramí do nejvyšší soutěže? U řeky Litavky sídlící středočeská družina má po třech tříbodových ziscích v řadě velkou šanci přezimovat ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na vedoucí pozici a pokud máte chvíli, pojďme se spolu s námi podívat na 5 důvodů, proč by mohli opět po pár letech v lehčím ústraní zaklepat na prvoligová vrata právě zelenočerní.
Reklama
Reklama
Sportovní forma

FK VIAGEM Příbram i nadále pokračuje v parádní podzimní jízdě a po jasném triumfu nad Spartou B se vrátila na čelo F:NL o dva body před druhou Líšeň.

Plný počet bodů navíc znamenal prodloužení dlouhé série bez porážky, kterou nynější lídr naposledy zažil pouze jednou a to v první polovině srpna na půdě Chrudimi.

Pakliže tým zvládne poslední utkání roku 2022 se stejným východočeským soupeřem (a motivace oplatit jedinou prohru bude jistě velká), první polovinu sezony budou v Příbrami považovat za velmi povedenou.

A to i navzdory říjnovému vypadnutí z MOL Cupu, o což se postaraly prvoligové Teplice.

Foto: FK Příbram

Trenérský štáb

Na pozvednutí tamního fotbalu má nemalý podíl dvaačtyřicetiletý rodák z Příbrami Tomáš Zápotočný, který už vede druholigovou družinu přesně rok.

Jeho pravou rukou je o čtyři roky starší Marek Nikl, který mužstvu předává své bohaté zkušenosti z bundesligy, v níž díky Norimberku strávil dlouhých devět let.

Součástí realizačního týmu je také kouč brankářů a jedna z legend Bohemians Praha 1905 Radek Sňozík.

Na české poměry jde o mladý a ne až tak zkušený štáb, který však má velkou chuť něco dokázat.

Foto: FK Příbram

Faktor Wágner

Jestli se o někom pochybuje, o dvaatřicetiletém snajprovi Tomáši Wágnerovi nikoliv, protože ten střílí branky na jakékoliv adrese.

Jeho čísla z právě probíhající sezony jsou grandiózní. I když figuroval v základní sestavě jen v šesti případech a dohromady strávil na hřištích pouze 570 minut čistého času, i tak už má na svém kontě hned devět přesných zásahů.

A zkušenostmi z Kypru i Rumunska ošlehaný forvard se díky tomu dělí ve střelecké tabulce o první místo s vlašimským Suchanem, který toho všem odehrál mnohem, mnohem více.

Pakliže má někdo Příbrami vystřílet místenku mezi elitou, musí to být právě Wágner, jenž svou kariérou rozjížděl jakožto nadějný mladík právě v Příbrami.

I díky tomu se pak dostal například do Mladé Boleslavi, Zlína, Karviné, Jablonce či Viktorie Plzeň.

Foto: FK Příbram

Mladý a hladový kádr

Výše zmíněný ostrostřelec Tomáš Wágner je jasně nejstarším článkem jinak mladého a hodně hladového kádru.

Hned po něm jsou totiž nejzkušenější David Surmaj, Benson Sakala a Emmanuel Antwi. Všem je šestadvacet let.

Mužstvo se však spoléhá i na dvaadvacetiletého Osmančíka, o rok starší Čermáka, Dudla a Patráka či jednadvacetiletou pětici Vokřínek, Hájek, Novotný, Jeřábek a Čejka.

Jasnou brankářskou jedničku pak je stále teprve dvaadvacetiletý Martin Melichar, který se začal výrazněji prosazovat mezi třemi tyčemi ještě v éře, když u Litavky působil Pavel Horváth.

Foto: FK Příbram

Prezident Starka

Nezmínit nejde ani prezidenta Jaroslava Starku, který je velkým příbramském motivátorem již více než dvě dekády.

I když příbramský klub v současnosti řídí zejména jeho syn Jan, také sedmašedesátiletý boss má pořád velké slovo a návrat do FORTUNA:LIGY by mu udělal obrovskou radost.

Vzhledem k tomu, že už má svůj věk a trápí ho vážné zdravotní problémy (před pár měsíci byl v kómatu), je jasné, že dvacet let by na postup čekat nechtěl.

Příbramští mladíci by mu proto rádi dělali radost i v dalším soutěžním průběhu a případný postup o krok výše by byl vzhledem ke konkurenci Dukly, Jihlavy či Karviné nečekaným úspěchem.

Od října má navíc klub nového prémiového partnera Tipsport, který v lize podporuje např. Spartu, Liberec, Sigmu nebo Teplice. I tomuto mezinárodnímu holdingu by se jistě líbil brzký návrat do ligy.

Foto: FK Příbram