eFotbal

Pět potenciálních náhrad za čím dál častěji kritizovaného Ten Haga

Pět potenciálních náhrad za čím dál častěji kritizovaného Ten Haga
Pět potenciálních náhrad za čím dál častěji kritizovaného Ten HagaFlashscore
Erik ten Hag je v Manchesteru United nadále pod obrovským tlakem a dle úterních zpráv z anglických médií již přišel o minimálně polovinu kabiny. Server GiveMeSport se tak předběžně podíval na možné kandidáty, ze kterých by vedení Rudých ďáblů shánělo dlouhodobou náhradu.
Reklama
Reklama

V Manchesteru United to údajně pořádně vře, třecí plochou je stále případ Jadona Sancha a podle mnohých anglických médií přišel manažer Erik ten Hag o podporu kabiny. Něco takového nicméně na úterní tiskové konferenci před duelem s Chelsea odmítl.

"Samozřejmě, že jsou v každém týmu hráči, kteří nehrají nebo hrají méně. Jsou tak méně šťastní, to se ale neliší od jakéhokoliv jiného týmu. Ale ne, žádné problémy mezi sebou nemáme. Své hráče poslouchám a dávám jim příležitost se vyjádřit. Respektuji všechny názory," odmítl spekulace Nizozemec.

Přiživil je ovšem samotný klub, když na tiskovou konferenci odmítl pozvat několik novinářů, kteří v posledních hodinách psali o možném rozvratu v kabině United.

[a href="/clanek-240245-Potize-v-kabine-United-Pred-covidem-vybral-Matic-na-pokutach-pres-2-miliony-korun.html"][b]Potíže v kabině United? Před covidem vybral Matič na pokutách přes 2 miliony korun

"Měli přijít za námi a ne psát a tisknout články za našimi zády. To není správná věc," dodal Ten Hag. Kromě novinek ohledně kabiny se anglická média rozepsala i o možných náhradách za nizozemského stratéga. Tady jsou.

Antonio Conte

Nejpravděpodobnější variantou z aktuálně nabízených je jednoznačně Antonio Conte. Italský manažer je totiž od loňského konce v Tottenhamu bez práce a místo by tedy mohl převzít okamžitě.

Conte má za sebou poměrně zvláštní anglickou minulost. V Chelsea před sedmi lety opanoval Premier League, o rok později vyhrál FA Cup, ale přesto byl vyhozen. V Tottenhamu byl stejně jako další skvělí manažeři neúspěšný, od té doby na tu správnou trenérskou židli čeká.

[a href="/clanek-240225-Od-Manchesteru-United-se-odvraci-uz-i-legendy-Uz-me-to-unavuje-nechci-se-na-ne-divat-smutnil-Neville.html"][b]OD MANCHESTERU UNITED SE ODVRACÍ UŽ I LEGENDY. UŽ MĚ TO UNAVUJE, NECHCI SE NA NĚ DÍVAT, SMUTNIL NEVILLE

K Manchesteru United měl blízko už v roce 2021, když byl hlavním favoritem na převzetí klubu po vyhazovu Oleho Gunnara Solskjaera. Představenstvo Rudých ďáblů se ale rozhodlo jinak a dočasně jmenovala Ralfa Rangnicka.

Zdroj: Tottenham Hotspur

Roberto De Zerbi

Roberto De Zerbi udělal s Brightonem neuvěřitelný kus práce a je jen otázkou času, kdy si jej vyhlédne některý z evropských velkoklubů. Zřejmě nepřipadá v úvahu, že by De Zerbi mohl United převzít v probíhající sezoně, v květnu se ale může stát cokoliv.

Podle novináře Deana Jonese z GiveMeSport má být Ital uchazečem o převzetí Manchesteru City, pokud by se Pep Guardiola rozhodl zamířit jinak. Rudí ďáblové by tak měli konat co nejdříve.

Zdroj: Brighton AFC

Carlo Ancelotti

Dalším Italem na seznamu je Carlo Ancelotti. Právě o něm se hovoří, že z hráčů dokáže dostat to nejlepší. A v současné chvíli přesně to United potřebují, neboť kvalitu kádr z Old Trafford jistě má. Bruno Fernandes, Rasmus Hojlund a Marcus Rashford ale letos zdaleka nepředvádějí to, co je v jejich silách.

"Don Carlo" je v současnosti smluvně vázán v Realu Madrid, smlouva mu ale vyprší na konci této sezony. Favoritem na jeho zisk je národní tým Brazílie, ale pokud by jej United oslovili, Ancelotti by byl rozhodně na vážkách. Do Premier League by se vrátil po třech letech. V předchozích letech vedl Everton a Chelsea, se kterou také ovládl celou soutěž.

Zdroj: Real Madrid C.F.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane byl spojen s Manchesterem United už několikrát. Již v minulosti se Zidane vyjádřil, že nic vyloučit nemůže. Jedním dechem ale dodal, že v angažmá by mu mohly zabránit špatné znalosti angličtiny.

Je tedy otázkou, jak na tom nyní jeho angličtina je. Mezi kandidáty ale čtyřnásobného vítěze Ligy mistrů s Realem Madrid zařadit musíme. Aktuálně je Zidane bez práce a pokud by Ten Hag skutečně skončil, bude Francouz za Contem zřejmě druhou nejvážnější možností.

Zdroj: Real Madrid

Xabi Alonso

S Bayerem Leverkusen si Xabi Alonso udělal takové jméno, že o něj momentálně stojí snad všechny evropské velkokluby. Po sezoně by mohl převzít Real Madrid, spekuluje se ale i o budoucím angažmá v Liverpoolu.

Převzetí United se v tomto případě nejeví pravděpodobně, neboť je bývalý španělský záložník spojen právě s Reds, tedy úhlavními rivaly. Vyloučit jej ale nemůžeme. Především kvůli tomu, že se vedení Rudých ďáblů zamýšlí nad, snad už konečně, dlouhodobým konceptem. A Xabi Alonso patří mezi vycházející manažerské hvězdy.

Zdroj: Bayer 04 Leverkusen