eFotbal

Pět superstřelců, kterým v této sezóně zásadně navlhl střelecký prach

Pět superstřelců, kterým v této sezóně zásadně navlhl střelecký prach
Pět superstřelců, kterým v této sezóně zásadně navlhl střelecký prachFlashscore
Očekávají se od nich góly. V perspektivě celé sezóny dokonce desítky gólů. Za svou střeleckou potenci jsou dlouhodobě ceněni a podle toho i adekvátně placeni. Jen v prvních čtyřech měsících této sezóny jim to ale vůbec nelepí. Web Sportskeeda vybral pět útočných superhvězd, které stále hledají svou střeleckou formu. Kdo z nich procitne první? A kdo vůbec?
Reklama
Reklama
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) - 13 zápasů v Premier League/4 góly

Někdejší střelecká mašina Dortmundu a nyní “obyvatel” londýnských Emirates má již svůj věk a jistý pokles výkonnosti se od něj očekával, Arteta nicméně doufal, že z něj letos ještě nějaký ten příspěvek gólovému účtu Gunners vytáhne. Zatím se mu to moc nedaří. Okolo Auby rostou mladé pušky jako Saka, Nketiah nebo Smith-Rowe či Martinelli, ze samotného hrotu ale velké nebezpečí zatím nehrozí. A Arsenal ve velkém líčí na Dušana Vlahoviče z Fiorentiny, Ollieho Watkinse z Aston Villy nebo Sardara Azmouna ze Zenitu.

Romelu Lukaku (Chelsea) - 10 zápasů v Premier League/3 góly

Od střelce se stomilionovou hodnotou v eurech na hrotu tak kreativní ofenzívy, jakou v tuto chvíli stvořil Thomas Tuchel v Chelsea by si jeden představoval větší příspěvek než jeden gól každých 230 minut, ne? Belgické hvězdě se po přestupu z Interu povedl začátek, první třech zápasech v lize nastřílel stejný počet gólů a angličtí komentátoři mluvili o Godzille, která dobude ostrovy. Tak fyzicky dominantně Lukaku v prvních zápasech na Stamford Bridge vypadal. Pak se ale zranil a po návratu obrany soupeře zatím rozhodně netrhá. 

Neymar (PSG) - 10 zápasů v Ligue1/3 góly

S balónem u nohy je Neymar stále jeden z nejzábavnějších hráčů světových trávníků, PSG i Brazilie u něj ale byli zvyklí vedle playmakerských dovedností i na gólový příspěvek. Ještě v minulé sezóně tento 29-letý hráč, na němž podle Transfermarktu visí devíticiferná cenovka, nastříílel v 31 zápasech za PSG 17 gólů a doplnil to 11 asistencemi. Podle expertů sledujících francouzskou ligu se Neymarovi stejně jako jeho útočným parťákům v ofenzivním trojzubci Pařížanů zajídá příliš mnoho sólistů na jeden míč. Což je něco, co musí Mauricio Pochettino okamžitě řešit.

Lionel Messi (PSG) - 9 zápasů v Ligue1/1 gól

Asi nejsledovanější (ne)střelecký příběh dneška. Po přestupu z “domovské” Barcelony jsou na Messiho upřeny zraky všech a ten se trápí. Minimálně ve francouzské lize. Tam se trefil za 685 minut jedinkrát a ofenzivní trojzubec Mbappé - Messi - Neymar zatím naprosto nenaplňuje očekávání, že si s ním beci soupeřů nebudou vědět rady. Messi se trochu polepšuje v Lize mistrů, kde má po čtyřech zápasech na střeleckém kontu tři branky, francouzské sucho ale nedává expertům ani fanouškům spát. Naposledy s možným vysvětlením přišel Neymar: Messimu má vadit francouzské chladné počasí. 

Harry Kane (Tottenham) - 13 zápasů v Premier League/1 gól

Jakkoliv samozřejmě není jisté, že by jeho produktivita na novém působišti nebyla vyšší, při současné produktivitě Harryho Kanea asi fanoušci Manchesteru City nelitují, že se v létě hojně diskutovaný přestup neuskutečnil. Kaneovi se daří v Konferenční lize (4/4) i v reprezentaci (5/9), ani Antonio Conte jej nicméně nebyl schopen nastartovat k tradičním ligovým výkonům, kde Hurrikane cílí na dvoucifernou číslovku začínající dvojkou. Příčinu zatím nikdo neidentifikoval, Spurs na Kanea plánují tlačit skrze nákup relevantního útočníka.

Zdroj: Sportskeeda