eFotbal

Pět velkých zklamání na začátku nové sezóny Premier League

Pět velkých zklamání na začátku nové sezóny Premier League
Pět velkých zklamání na začátku nové sezóny Premier LeagueFlashscore
Nejsledovanější liga světa, anglická Premier League má za sebou nekompletních sedm kol. Kdo má na Ostrovech nejvíc co -  oproti předsezónním očekáváním - napravovat? Nabízíme několik “obvyklých podezřelých.”
Reklama
Reklama
Heung-min Son

Foto: profimedia.cz

Bez oněch 31 minut proti Leicesteru by bylo asi jednodušší argumentovat jeho přítomnost v tomto žebříčku, ale korejská hvězda Tottenhamu se na začátku sezóny opravdu nemohla dlouho chytit a v jeho třiceti letech je otázka, zda loňská sezóna, kdy se s Mo Salahem podělil o střeleckou korunu Premier League byla schodem na vrchol (a následného sestupu) nebo globální dominanci. Z toho hattricku proti katastrofálnímu Leicesteru (viz níže) opravdu nelze vyvozovat dalekosáhlé závěry.

Nottingham Forest

Foto: profimedia.cz

Ok, tenhle průšvih se upřímně řečeno asi docela čekal. A dá se říci, že za něj svým nadšením může řecký oligarcha Evangelos Marinakis, který svými investicemi ve výši 150 milionů liber, za které přivedl 18 (!) nových hráčů v podstatě Steveu Cooperovi rozhasil kabinu. A nastřelil očekávání. Jakkoliv jsou mezi příchody velmi zajímavá jména, Forrest jsou ve velkých problémech, které potřebují vyřešit ultra rychle, než jim zbytek Premier League i se záchranou uteče. Otázka je, jestli se tohle v kádru, kde se většina hráčů asi stále ještě učí jména svých nových parťáků nějak dá urychlit.

Steven Gerrard

Foto:  Aston Villa FC

Pokud si v Birminghamu mysleli že s příchodem ikony Liverpoolu mají vystaráno, mýlili se. Populární Stevie dostal celou letní přípravu, mohl si přivést své koně, a - jakkoliv výsledky (sedm bodů v sedmi zápasech) nejsou ideální, největším průšvihem podle expertů je naprostá neexistence herní identity jedenáctky Villy. Po devíti měsících práce na Villains není jasné, co chtějí hrát, jak se chtějí prezentovat, kde chtějí směřovat. Vzhledem k Gerrardovým útratám prohry s Bournemouthem, Crystal Palace a West Hamem nejsou znakem lepších zítřků, které si od něj ve Villa Parku slibovali.

Alexander Trent-Arnold

Foto: Profimedia.cz

Liverpoolu to nejde, začátek sezóny Kloppovy muže nezastihl v ideální formě, někdo musí být za obětního beránka. Nabízí se Klopp sám, letní superposila Darwin Nuňéz nebo tradičně chválený kamínek defenzívy Liverpoolu. Tomu to nejde už od květnového druhého zápasu semifinále Ligy mistrů proti Villarrealu se pravý obránce zatím neprosadil ani jednou a jeho ofenzivní přínos upadá. Navíc ale začíná chybovat i na opačné straně hřiště a jeho forma je natolik diskutabilní, že se v Anglii objevují hlasy, zda jej mají Lions vůbec brát do Kataru. O čemž by se pár měsíců nazad diskutovalo snad jen po velmi velmi velmi silném pivu.

Leicester

Foto: Leicester City FC

Sedm zápasů, jeden bod, 22 obdržených (o pět víc než nejbližší podobně katastrofální obrana) gólů. Je potřeba psát něco víc? Brendan Rodgers hoří kde může, Lišky se v podstatě zhroutili, po odchodu Fofany nedokáží ubránit obrannou standartku a britská média na plné pecky spekulují, kdo je to bude v následujících měsících učit (jedno ze zmiňovaných jmen má být Mauritio Pochettino). V Leicesteru se na začátku sezóny mohou snad jen opřít o ofenzivní talent, zda to ale bude stačit na udržení se v nejvyšší uvidíme v následujících měsících.