eFotbal

Pět zápasů, které by měly o víkendu nabídnout pořádnou porci branek

Pět zápasů, které by měly o víkendu nabídnout pořádnou porci branek
Pět zápasů, které by měly o víkendu nabídnout pořádnou porci branekFlashscore
Fotbal sledujeme pravidelně kvůli brankám a ofenzivním akcím, i když takový Fanklub defenzivního fotbalu by s tímto tvrzením rozhodně nesouhlasil. I proto Vám nabízíme pět tipů na víkendové fotbalové zápasy, kde by se střelecky mělo dařit.
Reklama
Reklama
Westerlo - KV Mechelen

Když se tito dva soupeři naposledy potkali, byla z toho devítigólová přestřelka. Po dvou gólech si na straně Mechelenu připsali Geoffrey Hairemans a střídající Milan Robberechts, na opačné straně dvakrát zaskóroval Tuur Dierckx. V posledních deseti vzájemných zápasech padlo neuvěřitelných 45 branek a tak i dnes očekáváme pořádnou nálož. 

Westerlo má na sedmém místě Jupiler Pro League třetí nejlepší ofenzivu, v defenzivě ale patří k těm nejhorším. S obranou na tom není nejlépe ani Mechelen a přestřelka by tak nikoho nepřekvapila. Dodejme, že bezbranková remíza se ve vzájemných zápasech naposledy udála v roce 2010.

Brémy - Wolfsburg

Jiří Pavlenka v posledních dvou zápasech inkasoval osm branek a nezdá se, že by čisté konto mohl vychytat v dnešním domácím střetnutí s Wolfsburgem. Ten se v posledních dvou duelech parádně rozstřílel, nasázel jedenáct branek a zářili především Jonas Wind a Ridle Baku.

Deset vzájemných zápasů přineslo celkem 34 branek a nejofenzivnější duel se hrál v listopadu roku 2020, kdy Wolfsburg díky dvěma zásahům Wouta Weghorsta otočil nepříznivý stav a zvítězil 5:3.

Excelsior - Ajax Amsterdam

Ajax šestkrát v řadě jen remizoval a momentálně je bez hlavního kouče. Do Rotterdamu ale přijíždí jako jasný favorit a poslední vzájemné zápasy jsou toho důkazem. Hosté v posledních třech duelech nasázeli dvacet branek a to je opravdu neuvěřitelné číslo!

V těchto střetnutích skórovali domácí čtyřikrát, ale body samozřejmě nebrali. Vzhledem k ofenzivnímu pojetí stylu hry v Nizozemsku je zřejmé, že bezbrankovou remízu ve vzájemných duelech diváci v 21. století ještě neviděli. 

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

Hned v 1. kole letošní sezóny porazila Borussia Dortmund na domácím stadionu Leverkusen díky brance Marca Reuse z 10. minuty jen 1:0, jinak jsou ale souboje těchto dvou týmů ofenzivní jako hrom.

Deset měření sil před zmíněným zápasem nabídlo 47 přesných zásahů a hned ve třech duelech padlo sedm branek! Očekáváme tedy, že si tyto celky zavzpomínají a nabídnou nám pořádnou porci ofenzivně laděného fotbalu. 

Zlín - Baník Ostrava

Pavla Vrbu čeká první ostrý duel na lavičce Zlína a hned proti týmu, který ještě na podzim vedl. A i zde se můžeme dočkat množství gólů, vždy v posledních pěti zápasech jich dohromady padlo 22.

Na podzim uspěl Baník poměrem 3:1, když skórovali Michal Frydrych, Petr Jaroň a David Buchta. Na opačné straně porážku jen mírnil Jakub Kolář. Poslední vzájemné utkání na Letné skončilo smírem 2:2, k vidění byla proměněná penalta i vyrovnávací branka Václava Procházky čtyři minuty před koncem.