eFotbal

Pět zásadních momentů sobotního fotbalového programu

Pět zásadních momentů sobotního fotbalového programu
Pět zásadních momentů sobotního fotbalového programuFlashscore
Bayern Mnichov najíždí na remízovou vlnu podobně jako Ajax, teprve patnáctiletý záložník Sunderlandu mohl přepisovat historii a Harry Kane se rekordního zápisu nedočkal. Co dalšího nám přinesl sobotní fotbalový program?
Reklama
Reklama
Bayern letos stále nezvítězil

Generálka na jarní část sezóny se Bayernu nevydařila, remíza 4:4 se Salcburkem ale ještě vrásky hráčům nepřidělávala. Jenže tři remízy v Bundeslize už jsou podstatně horší. Obhájce titulu neporazil doma ani Frankfurt a tak se ostatní celky v čele s Unionem Berlín a Lipskem nečekaně rychle přibližují.

Bayern tak trochu kopíruje Ajax Amsterdam, který v Eredivisie remizoval šestkrát v řadě, což neustál kouč nizozemského velkoklubu Alfreda Schreudera. Je ale krajně nepravděpodobné, že by jej mohl v blízké budoucnosti napodobit Julian Nagelsmann.

Aberdeen inkasoval "kanára" a Goodwin je bez práce

Ve skotské Premiership nasázel Hibernian Aberdeenu potupného "kanára", hattrickem se o to mimo jiné postaral záložník Josh Campbell. Aberdeen se propadl na sedmou pozici, která nestačí na skupinu o titul, a nepříjemnou porážku odskákal kouč Jim Goodwin.

Ten byl vyhozen jen devatenáct minut po závěrečném hvizdu. Předseda klubu Dave Cormack poté v slzách prohlásil, že se cítí zahanbený, ponížený a šokovaný. 

Kane stále nemocný, Danjuma se uvedl gólem

Harry Kane v sobotním utkání FA Cupu na půdě Prestonu nezaznamenal historický gól, kterým by překonal legendárního Jimmyho Greavese. Stále totiž bojuje s virózou a tak zůstal mimo sestavu Tottenhamu.

Ten díky povedené druhé půli zvítězil 0:3 a postupuje do dalšího kola. Dvěma góly se o to postaral Son Heung-Min, definitivní tečku za duelem udělal Arnaut Danjuma, který se tak po svém příchodu z Villarrealu uvedl gólem.

Patnáctiletý Rigg mohl přepsat historii

Sunderland k šestnáctifinále FA Cupu odjel na půdu Fulhamu na Craven Cottage a neměl daleko k senzaci. Ačkoliv přišel o zraněného kanonýra Rosse Stewarta, po brance Jacka Clarka dlouho vedl. Po hodině hry srovnal stav Tom Cairney, v závěru ale mohl dvaadvacet tisíc diváků šokovat teprve patnáctiletý Christopher Rigg.

Anglický záložník narozený 16. června roku 2007 nastoupil v 86. minutě a v nastaveném poslal hosty senzačně do vedení. Oslavy ale dlouho netrvaly, rozhodčí viděl předchozí ofsajd a video vše jen potvrdilo. Na zápis do historie Sunderlandu si tak Rigg bude muset počkat. 

Morávek se na hřiště zatím nedostal

17. května roku 2008 odehrál Jan Morávek poslední soutěžní utkání v nejvyšší české soutěži. Po dlouhém angažmá v Německu se v létě vrátil do Bohemky, na první start v letošním ročníku ale stále čeká.

Po zranění se již dostal na lavičku Klokanů, do sobotního úspěšného utkání s Teplicemi ale nakonec nezasáhl a na návrat si bude muset počkat. Morávek letos stihl alespoň dva zápasy v MOL Cupu a sedm střetnutí za béčko.